içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İkametgahını al gel dediler, geldim eve giremedim, girdim çıkamadım

Çağrı yaptılar. İkametgahınızı alın gelin, dediler. Dediklerine göre bir bildikleri vardı. Koştum memlekete ikametgahı aldım geldim, eve giremedim. Şaka değil evin etrafındaki 4 sokağı birden kazmışlar, eve ulaşmak mümkün değil, arabayı 2 km. ileri bıraktık, off road yollarından atlaya zıplaya, çukura düşe kalka eve girdik. İkametgah elimizde.

Tam eve girdik, elektrik yok. Kış günü hava  soğuk,  karanlık. Yağmur fırtına yok ama elektrikte yok. O kadar olur dedik beklemeye başladık. Elektrik geldi, hemen duşa koştuk, bu kez su yok. MUSKİ cep telefonuna her gün “Yapılmakta olan çalışmalar nedeniyle su verilemeyecektir” mesajı gönderiyor. İkametgah elimizde..Elektrik geliyor su gidiyor, su geliyor, elektrik gidiyor. O kadar olur dedik. Markete gidip bir şeyler alacağız, küt evin önüne çukur açılmış sokağa çıkamıyoruz. Kim açmış ne zaman açmış, bu ne hız, açmışta niye kapatmamış? Birkaç işçi bulduk sormaya kalktık, soruya soruyla cevap verdi “Burada mı ikamet ediyorsunuz?” “Kapı gibi elimizdeki belgeyi gösterdik,  ikametgahı aldık geldik, işte dedik, artık Bodrum’da ikamet ediyoruz”…..

 

KANALİZASYONUN KAÇAĞI OLUR MU? İKAMETGAH VARSA OLUR

 

Evin önünde döşedikleri kanalizasyonu tam döşeyemediler, vatandaş kaçak kanalizasyon yaptı. Emin olun bir yandan bakanlık kanalizasyon döşüyor, bir yandan vatandaş kendi kaçak fosseptik ve kanalizasyonunu döşüyor, yollardan bok akıyor. Ama ikametgah elimizde. O yüzden gönlümüz rahat. İkametgah varsa sorun yok…  Varsın boklar sokaklardan aksın. Belediye Deli Oktay’ın üç metrelik tahta iskelesini 20 tane gazeteci ile yıkarken, yolun ortasında kaçak yapılan ve 5 villanın bağlandığı fosseptiği sokaktan akan boklara ses çıkarmasın. İkametgah var çünkü. Deli Oktay teknede yaşıyor üç kişiyi balığa çıkarıp karnını doyuracak. Bu arada bakanlığın başlattığı Torba’da başlayan ve hayatı felç eden kanalizasyon ekim ayına biter dediler. Bakan Ersoy’da öyle dedi. Üç yıla biter ikinci bir DSİ vakası yaşanmazsa dua edin. Çünkü eğer kanalizasyon yapıyorsa birileri orada ikametgahı olanlar o işkenceyi acıyı çekmek zorunda, yani vatandaşın burnundan getirmeden hizmet etmeyi öğrenemedik. Akyarlar Turgutreis Kadıkalesi çekti çekiyor. Eğitim ve kültür meselesi…

 

TRAFİK İKAMETGAHI OLMAYANLARIN SUÇU

 

Belde belediye başkanı arıyor, İbrahim Birgi.. Abi Gündoğan’dan Bodrum’ a 55 dakikada gidemedim, gittim dönemedim diyor. İkametgahı da var, kapı gibi. Ama yollarda dolaşan, bakın abartmıyorum, ikametgahı olmayan onlarca iş makinası, greyder, treyler, kepçe, damperli kamyon, dampersiz kamyon, traktör cadde ve sokaklarda tam gaz gidiyor, ara sokaklardaki hız limitleri en az 90 km. Şu ana kadar facia olmadı olmayacağı anlamına gelmiyor.

 Trafikte asıl güzellik Yeni Torba Garajı açıldığında yaşanacak. Birde Torba Sanayi Sitesi yapılacak. Ohhh mis gibi. Bölgede elektrik yok, alt yapı yok, su yok, kanalizasyon yok, garaj ve sanayi sitesi için trafik düzenlemesini gerektiren çalışma yok. İkametgah var ama, herkes aldı geldi, ikametgahını. Torba’dan 5 km uzaklıktaki Bodrum’a 55 dakikada gidebilirseniz, öpün başınıza koyun. İşte bir ilçeyi yönetirken stratejik vizyon, derinlik, planlama burada devreye giriyor. Var mı?  İkametgah var…

 

İKAMETGAHINI ALIP GELECEK 500 BİN KİŞİ SIRADA

 

Pandemi oldu nüfus arttı, ikametgahını alan geldi, daha ikametgahını almaya çalışan 500 bin kişi sırada bekliyor, çünkü en az iki yüz bin konut daha yapılıyor. Şaka gibi dimi, gelen gitmiyor. Önlem alınıyor mu? Alınıyorsa insanlar niye isyan ediyor. Bence ciddi bir kaos yaşanıyor, ikametgahlar geldi ama sorun bitmedi. Bence Sayın Ahmet Aras başta olmak üzere yerel yöneticiler sık sık halka açık toplantılar yapmalı, yaşanan sorunların nasıl çözüleceğini ne kadar süreceğini veya niye çözülemediğini anlatmalı. Vatandaş ikametgahını aldı geldi, susuz, yolsuz, elektriksiz ve sahilsiz kaldı. Sahillerdeki işgaller pandemiden sonra daha çok artacak. İkametgahınız olsa bile evinizin önünden denize giremeyeceksiniz. Eskiden sahil otel ve restoranlar sahili işgal eder kapatırdı, kimsenin gıkı çıkmazdı, şimdi Muğla Büyükşehir Belediyesi plajın içine arıtma tesisi yapıp kanalizasyon geçiriyor. Oğlan bizimse sorun yok yapsın etsin, yeşil alanlar betona çevrilsin, ama oğlan bizimse sorun yok. Halk adına kamuoyu adına sorulan sorulara da yanıt verme. Tepki gösterme, iki   yüzlülüğün sınırı aşıldı üç yüzlü beş yüzlü olunmaya başlandı. İşi çözmüşler yazarlar yazarla susarlar, konuşur konuşur susarlar, sorar sorar susarlar. Yaklaşık 30 yıldır böyle geldi böyle gidiyor. Emin olun sokağa çıktığınızda evinize giremiyor, evinize geldiğinizde elektrik su bulamıyorsanız, kimsenin suçu yok. SUÇ İKAMETGAHTA… Almayanların koşsun ikametgahlarını alsın gelsin, geç kalmasın, daha yerimiz var.

Bu yazı 9189 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum