içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

DOLAŞ BODRUM’U NASIL YÖNETİLDİĞİNİ YÖNETİLECEĞİNİ SANA VERİLEN DEĞERİ ANLA…

 

DOLAŞ BODRUM’U NASIL YÖNETİLDİĞİNİ YÖNETİLECEĞİNİ SANA VERİLEN DEĞERİ ANLA…

Hafta sonu CHP kongresi var, niye yazmıyorsun, kongre ne olur kim kazanır kim kazanmalı, kim yararlı olur,  kim alır diye soruyorlar.  Bence CHP ilçe başkanlığını kimin alması önemli değil, Halil, Tuna’mı alır gerçekten önemli değil, kim alırsa alsın asıl önemli olan SİZ NE ALIRSINIZ? Yani size yararı ne olur…

Birincisi gazetecilik yaptığım otuz yıl içerisinde hiçbir partinin içinde dışında yanında arkasında karşısında olmadım. İkincisi siyasette Bodrum yolları gibi bozuldu.

Konu CHP; MHP; AKP fark etmez kim ki , hizmet peşinde halka yaşadığı kente değil, koltuk peşinde koşuyorsa onun başarısı düşer. Geçtiğimiz seçimlerde CHP ‘nin Bodrum’da  kaybettiği gibi.. Kaybetti kazanmadı gözüyle bakanlarda var. Oyları bir öncesi seçimde yüzde 51 , yüzde 44-46, lara düştü üstelik yüzde 10 HDP ve diğer parti  destekli, zafer  buysa, başarısızlıklarını düşünmek bile istemem.  İşte yapılmak istenen siyasetin kalitesini, geleceğinizin garantisini buradan görebilirsiniz.

Geçenlerde Ak parti Bodrum eski gençlik kolları başkanı Azat Erol Ataş partide yaşadıklarını, hayal kırıklıklarını , koltuk kavgalarını anlattı, yazdı, isyan ediyorum dedi, etti, çekti İstanbul’a gitti. Siyaset genç bir siyasetçiyi kaçırdı. Azat kaçtı da Niyazi Atare ‘nin durumu farklımı?  Kaçırın gençleri kaçırın…Bu sadece Ak Parti için değil her partide var CHP ‘nin içindede böyle  diğerlerinde de..

Niye dolaşın Bodrum’un yollarını dedim, dedim dedim ama niye dedim bi sorun, niye dedim?

YOLLARA SOSYAL DONATI ALANLARINA BAK NİYETİ VE HİZMETİ  (veya hezimeti) ANLA

Şöyle ki Bodrum Torba, Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Ortakent , Turgutreis, Akyarlar, Bala, Bitez, Gümbet, gelin Bodrum içine gidin İçmelerle DR. Mümtaz Ataman caddesini görün. Niye görün, çünkü bu yolların bozukluğundan çukurlarından, kaldırımsızlığından, çökmüşlüğünden, bozuk asfaltından, karanlık , lambaları 3 aydır yanmayan sokaklarına kadar olan GÖRÜNÜM işte size  verilen ciddiyeti, saygınlığı, önemi değeri gösterir. Mahallerinizde sosyal donatı alanları var mı? Yok park var mı yok. Umurca’ya bir tane Kocadon projesi ile park yaptılar, millet uzay üssü görmüş gibi oldu. O parktan her mahallede üç tane olması lazımdı şu ana kadar, çünkü yerel yönetimlerin görevi zaten budur. Umurca parkını yaptınız da ne oldu? Millet işten çıkıyor, çoluğunu çocuğunu alıyor, bi nefes alalım , parka gidelim oturalım yürüyelim diye tam gezmeye geliyor  parka  18.30 KAFETARYA VE TUVALETLER KAPANIYOR. Evet kapanıyor. Saat 20.00 park kapanıyor. Sanki devlet dairesi , neyse bazıları demirlerden atlayıp içeri giriyor, tuvaletler kapalı olduğu içinde gübre niyeti ağaçların altına …….yor.

CHP 25 yıldır Bodrum’u yönetiyor. Dediğim gibi alt yapının yüzde 80 ni göçük, Torba gibi bir yerde arıtma yok ne zaman yapılacağı belli değil çünkü büyükşehir belediyesinin böyle bir niyeti ve açıklaması da yok. İlk 5 yıllık listeyi açıkladılar. Torba yok. Kavga döğüş mahkeme mahkeme zorla zeytin ve çam ağaçları kesilerek yapılmak istenen sanayi sitesine engel olundu. Otogar ı başa bela ettiler. Bodrum yarımadasında olmayacak tek yere Otogar yapmayı başardılar, büyükşehir onayladı Bodrum Belediyesi alkışladı. Yaşanacak facialarda da sanırım ortak olacaklar.O otogar birçok insanın başını yakacak, söylemedi demeyin…

ÇALIŞTAY STRATEJİK PLAN DENİLİNCE BİR HOŞ OLUYORUM GELECEĞE AYRI BİR UMUTLA BAKIYORUM, BAKIYORUM GÖREMİYORUM::::J))))

Bodrum’da en çok sevdiğim 3-4 faaliyetten bazıları şunlar. Çalıştay, stratejik plan, turizmde tanıtım, gelecek nesillere emanet edeceğiz ve PROCE… Tam otuz yıldır bu lafları duyuyorum, özellikle hah diyorum çalıştay da bilim insanları uzmanlar var, bu sefer kesin iyi çalışırlar, hem çalışıp hemde adının büyüklüğü bile bir hoş SONUÇ BİLDİRGESİ yayınlıyorlar. Hah oldu diyorum bu sefer oldu. Kesin çalıştay da çalışılanlar stratejik planlar bu kez işe yarayacak. Bodrum’un önemli sorunları sona erecek bir ohh be diycez..

Peki siz şimdiye kadar yapılan çalıştaylardan , stratejik planlardan yapılan tanıtımlardan alınan somut sonuçların açıklandığını gördünüz duydunuz mu? Ben duymadım görmedim.

Vallahi spordan biliyorum, tam 4 ay önce ilçe spor konseyi toplandı, Nejat İşler bile geldi, (Bu arada Nejat İşler’in spora verdiği katkı kesinlikle çok önemli) stratejik plan yapılacaktı. 4 ay geçti TIK yok. Spor stratejik planı yapıldı mı yapılmadı mı , yapıldı da kasaya konulup çok önemli diye korumaya mı alındı, ben bilmiyorum, bilen varsa açıklasın öğrenelim…

Tüm bu söylediklerim yaklaşık son 20-25 yılın ortalama bir değerlendirmesidir. Son 10 yılda bile ülkemizde öyle değişen kentler var ki gidin görün, İsveç Norveç’e geldik sanırsınız. Eskişehir bunlardan sadece biri. Yerelde siyaset yapmak bu  nedenle önemli. Şöyle önemli ki yerelde siyaset yaparken itişip didişmekten, koltuk derdine düşmekten koltuk derdine düşerken en yakınını en iyi arkadaşını konunun uzmanlarını kente yararlı olacak gerçek uzman ve değerleri ADAMIM değil diyerek mahalle futbol takımı gibi eşini dostunu doldurursan bir yerlere, amaç yönetmek hizmet etmek değil, koltuğu korumaksa ve siz hala ne olacak Bodrum’un hali diye soruyorsanız, CHP’nin ilçe başkanı  Halil, Tuna olmuş fark etmez, dolaşın Bodrum yarımadasının yollarını size , çocuklarınıza geleceğinize verilen önemi değeri anlayın. Siyasetin , kişisel, maddi ve manevi çıkarların kavgasının yapıldığı , EGO’ ların tavan yaptığı yerden hizmet bekleseniz ne olur beklemeseniz ne olur? Kentte çalıştaylar stratejik plan toplantıları, turizmde tanıtım atakları (Panik atak gibi bir şey olsa gerek) devam eder gider, Bizde bakar dururuz gari::J))

İyi haftalar

Bu yazı 10002 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum