içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum Belediyesi Cennetkoy’da geri vites mi yaptı, patinaja mı taktı?

 

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennetkoy cehenneme dönecek diye 15 yıldır herkes bağırıyor, feryat figan eylemler falan filan… Belediye ve yapılaşma ile ilgili kurumlar  ne yapıyor ruhsat üzerine ruhsat veriyor.  Kabak Cengiz’in başına patlıyor. Bodrum Belediyesi son meclis toplantısında geri vites mi yaptı, patinaja mı taktı?

Bodrum’un cennet koyları ormanları birer birer gidiyor. Kaptanlar denizciler isyan ediyor. Mavi yolculuk yapacak koy kalmadı, vatandaş isyan ediyor, denize girecek sahil kalmadı. Bir kente düşmanlık bu kadar yapılabilir. 500 bin nüfuslu kentte kime sorsanız  “Önce Bodrum’u çok seviyor, ardından doğacı ve çevreci..!” Sevmeyen yok gibi neredeyse.

 

CENNET KOYDA KABAK CENGİZ’E PATLADI

Gölköy Mahallesi’ndeki hazine ve orman arazileri yağmalanırken son ŞANSLI-ŞANSSIZ Cengiz Holding oldu. Çok şanslı hemen ruhsatı aldı, çok şanssız çünkü aynı koyda daha önce yapılaşmaya açılan tüm otel, tatil köyü, villa, turistik tesis için kimse eylem yapmadı. Gıkını çıkaran olmadı….Oraları Cennet koydu da buraları Kenya koy mu? Bodrum Belediyesi ruhsatı verdi. Açıklamaları yasaldı. Tüm kurumlar vermiş biz niye vermeyelim? Dün meclis toplantısında “Du bakalım gari bi daha inceleyelim” dediler. Neyi inceliyon. Madem çok inceledin, açıklama yaptın, yasal dedin, ruhsatı verdin, adam harala gürele inşaata başladı. Şimdi inceledin diyelim ki yasal olmadığını anladın, ruhsatı gerimi alcen gari. Cengiz’de sana verecek mi gari? Yoksa gazmı alıyon. Du bakalım inceleyelim demekle?

 

 

BODRUM'UN GÜZEL KALPLİ İNSANLARI

Bir işin eline yüzüne bulaştırılması, ifadesi bundan daha güzel ifade edilemez. Ahmet Aras Ankara’ya (CHP merkeze) çağrılmışda, zılgıtı yemişte, yememişte filan. Bunların hepsi palavra. O siyasi iş, sonucunu görmeye 1,5 yıl kaldı. Bir kere Benim Bodrum’un Güzel Kalpli İnsanları bunları yemez.  Ayrıca bu olayda Ahmet Aras'ın tek bir suçu yok. Aras belediyeyi tek başınamı yönetiyor. Meclis üyeleri yok mu ? (Gerçi ben üç yıldır pek görmedim bir ikisini hariç ama olsun) , belediyenin mimarı mühendisi hukukçusu yokmu? Aras tek başınamı karar veriyor ? Tabuta çiviyi tek başınamı çakıyor? Çünkü hepimiz doğacıyız çevreciyiz, doğa çevre, kıyı, koy filan kalmadı ama olsun gene de biz doğacı çevreci olmaya devam edeceğiz. Bence hem Ahmet Aras hem tüm belediye meclis üyelerimiz tamamen çevreci, doğacı hatta Bodrum aşığı, sorun isterseniz, değilim diyen çıkacak mı? (Hatta aralarında bazıları sadece kendi çevrelerini koruyor, güzelde oluyor), hepsini eylemlerde doğa, cennet,. tarih kültür dedikmi en önde görüyoruz, gözlerimiz yaşarıyor:))))

 

BODRUM’UN TABUTUNA ÇAKILAN SON ÇİVİ

Bodrum’un tabutuna son çiviyi çakmaya devam ediyorlar, koylara binayı yapan lüks rezidansları yapan satar gider başka koya yapar, Bodrumlu Bodrum’da yaşayanlar olarak biz sahip çıkmazsak ki şimdiye kadar sahip çıkan sayısı 50 bilemedin 100 kişiyi geçmedi. Yollar çamurdan çukurdan, kaldırımlar sokaklar işgalden geçilmiyor, Cengiz’e laf söyleyenler bu işgallere niye laf söylemiyor. Cengiz hiç olmazsa işini yasalara uygun olarak yapıyor, yapıyor ki Belediye Başkanımız Cengiz Holding’e ruhsatı verirken “Analarının ak sütü gibi helal “ diyor. Bencede helal. Yasa dışı bir şeymi yaptı adam, bence yapmadı. Cengiz’e kızılacak yerde bu izinleri veren kurumlara tepki gösterilse daha iyi olur. Ayrıca çevreciyim doğacıyım, diyenler belediye çocuk parklarını oyun alanlarını betona çevirirken, çocuk oyun alanlarını özel kişilere kiralarken, yetmedi, yüzde 15 imar olan yere yüzde 100 inşaat yapıp 5 kat çıkanlara sesini çıkarmazken (Yuhh o kadar da olur mu diyenlere, gelin gösterelim diyoruz) Cengiz’e verilen ruhsat mı dert oldu.  Gidin Kumbahçe’den başlayın, gelin Torba, Bitez, Gümbet, Ortakent, Turgutreis, yalıkavak sahil işgallerine bakın, bunlar yasal mı? Bodrum merkezde cadde ve sokaklar masa sandalyelerle kapatıldı ne ambulhans ne itfaiye girebilir, yaya zaten yürüyemiyor. Bu işgaller Bodrum’da değil de Mavi Davos’ tamı…? Adam iki aydır bokunu püsürünü denize boşaltıyor, yasal mı?

 

 

BODRUM’UN TABUTUNA SON ÇİVİYİ ÇAKMAYA AZ KALDI

Vatandaş çamurdan çukurdan evine giremiyor, çamurdan çukurdan evine zorla giren ise yıkanacak temizlenecek su bulamıyor. Bunlar yasal mı? Bence Bodrum’un tabutuna son çiviyi çakmaya az kaldı. Kimse oturup sızlanmasın. Yaşadığımız kentte neyi hak ediyorsak O’nu yaşıyoruz. Sosyal medya DONKİŞOTLUĞU ile bu işin olmadığı ortaya çıktı. Hele hele oğlan BİZİM OĞLAN ses çıkarmayın diye oylar düştü yüzde 30’lara. Adam 25 günde bitireceğim dediği işi 4 ayda bitirmiyor, bitiremiyor, on ayda bitiririm diye verdiği sözü üç yılda bitiremiyor, kardeşim sen kimi kazıklıyon diye de kimse de gıkını çıkartıp bir şey demiyor. Yaşadığımız kentte an itibarıyla neyi yaşıyorsak biz bunu hak ediyoruz. Herkes birbirini kandırarak yaşamaya ilçeyi DÜNYA MARKASI yapmaya çalışıyor (Buda başka bir yalan ama boş verin moralleri bozmayalım) Bodrum’un güzel kalpli insanları….

 

Bu yazı 11291 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum