içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan- Türkiye sınırında 5 sınır polisi göçmen kaçakçılığından gözaltına alındı

Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Türkiye sınırını teşkil eden Meriç sınırında görevli 5 sınır koruma muhafızı polisin Türk ve Suriyeli göçmen kaçakçıları ile iş birliği yaptığı tespit edilerek gözaltına alındı.

Yunanistan- Türkiye sınırında 5 sınır polisi göçmen kaçakçılığından gözaltına alındı
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan medyasında bugün yayınlanan haberde Batı Trakya’da Türkiye ile Yunanistan arasında sınır teşkil eden Meriç sınırında görevli 5 Yunan sınır koruma muhafızı polisin 2022 Ekim ayından bu yana Türk ev Suriyeli göçmen kaçakçıları ile işbirliği yaparak göçmenleri Türkiye’den Yunanistan’a geçirdikleri ortaya çıktı.

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILARI İLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

Dedeağaç (EVros) iline bağlı Didymoteicho Sınır Muhafız Departmanında görevli polislerin pazartesi gün sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alındıkları ve  Kuzey Yunanistan Güvenlik Güçleri ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri  gözaltına alındıkları açıklandı. 5 sınır muhafazının , Türkiye'den gelen düzensiz göçmenlerin ülkeye girişini kolaylaştırmakla suçlandığı belirtildi.

 

TEKNİK TAKİBE YAKALANDILAR

 5 sınır muhafızı polisin rüşvet, görevi kötüye kullanma, göçmenlik ve sosyal entegrasyon kurallarının ihlali ile suçlandığı  ve grubun lideri 54 yaşındaki polis şefinin göçmen geçişlerin kolaylaştırmak için dört Türk kaçakçısıyla "açık iletişim" içinde olduğu ve teknik takibe yakalandığı belirtildi.Beş polis memuru geçiş noktalarında "görmezden gelmek" için aynı saatlerde görevde olmalarını sağlayarak, göçmen kaçakçılığı yapan tacirlere kolaylık sağladığı "Biz ordayız. Kimse geçemez' diyerek operasyon merkezlerindeki meslektaşlarını termal kameraları kapatmaya ikna ettikleri belirtildi.

Sınır Muhafızları Birliği başkanı Panagiotis Harelas, Meriç’ nehrinde  yasadışı göçmen kaçakçılığı çetelerine yardım ettikleri için tutuklanan beş sınır muhafızından oluşan grubun nasıl hareket ettiğini anlatarak

, “Bu çevrelere ve göçmenlerin ülkeye ne zaman ve nasıl giriş yaptıklarına yardımcı oldular, aynı zamanda iş arkadaşlarının kalmaması için kolaylık sağlamak ve göçmen gruplarının içeride devam etmesi için kontroller yapmak için yardımcı oldular” dedi.

.

5 sınır polisinin ev ve araçlarında yapılan aramalarda

 

26.550 Euro,

59 cep telefonu,

12 batarya,

2.120 ABD doları,

850 Türk Lirası,

23 İngiliz Sterlini,

77 Rumen Leyi,

Asya ülkelerinden çok sayıda banknot ve

banka kartı ele geçirildi.

Tarih: 30-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum