içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan, Mısır askerlerini Atina'da eğitecek

Yunanistan ve Mısır askeri eğitim işbirliği protokolü imzaladı. Mısır askerini Yunanistan eğitecek.

Yunanistan, Mısır askerlerini Atina'da eğitecek
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün düzenlenen törende ile Mısır ve Yunanistan ile askeri eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Yunan Askeri Eğitim kurumlarında eğitim sağlanması için İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokel göre Mısır askeri personelinin Yunanistan askeri eğitim kurumlarında eğitileceği belirtildi.Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün düzenlenen törende Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mohammed Farid Hegazy’i Atina’da Genelkurmay Başkanlığı’nda karşıladı. Konuk Genelkurmay Başkanı Mohammed Farid Hegazy 8 Temmuz Perşembe gününe kadar Atina’da kalacağı belirtildi. Konu ile ilgili açıklama ve imzalanan protokol fotoğrafları Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından medyaya dağıtıldı.

 

 

AKDENİZ, ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA’DAKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

 

Genelkurmay Başkanı Mohammed Farid Hegazy, bugün Konstantinos Floros ile Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ile de makamında bir araya gelerek görüştü.

Görüşme sırasında, mevcut bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra Akdeniz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki güvenlik ve istikrar üzerindeki etkilerine odaklanarak karşılıklı çıkar konularını gündeme getirdiler, her iki ülke için de en önemli ve öncelik olduğu üzerine mutabık kaldıkları belirtildi.

 

ORTAK TATBİKATLAR DEVAM EDECEK

 

Bu bağlamda, iki ülkenin, özellikle askeri düzeyde, geniş bir ortak eğitim ve tatbikat ağı aracılığıyla geliştirdikleri yakın ilişkilerden, tam bir başarı ile gerçekleştirilen ve halihazırda planlanmış olan ve tamamlanmış olan ortak eğitim ve tatbikatların detayları konuşuldu. “BRIGHT STAR 21” ve “MEDUSA 11” gibi planlanmış ve yakın gelecekte tekrar gerçekleştirilecek olan tatbikatlardan büyük memnuniyet duyulduğuna vurgu yapılıyor.

 

 

YUNANİSTAN VE MISIR İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİLECEK

 

Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Yunanistan’ın uluslararası hukuka olan sıkı bağlılığına, iyi komşuluk ilişkilerine ve anlaşmazlıkların çözümü için bir temel olarak dürüst diyaloğa atıfta bulunurken, Yunan ve Mısır Silahlı Kuvvetleri ile arasındaki zaten var olan mükemmel ilişkileri ve işbirliğini daha da güçlendirmeye olan ilgisini ve ek ortak yeni işbirlikleri ve faaliyetler üzerine çalışıldığını  vurguladı.

 

MISIR ASKERİ KUVVETLERİ YUNANİSTAN ASKERİ EĞİTİM KURUMLARINDA EĞİTİLECEK

 

Konuk Genelkurmay Başkanı Mohammed Farid Hegazy, Yunan mevkidaşı ile geliştirdiği özel dostluğa atıfta bulunarak, mükemmel ilişkiler hariç, iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasındaki ortak tatbikatların yürütülmesinden elde edilen sonuçları değerlendirdi. Yunanistan ve Mısır arasında ulusötesi ve askeri düzeyde, daha geniş bölgemizde barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak için iki ülke arasındaki ilişkileri askeri düzeyde daha da güçlendirmeye olan bağlılığını ifade etti.

Bu resmi ziyaretin özelliği, iki Devletin Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları tarafından, Mısır Askeri Kuvvetlerinin, Yunan Askeri Eğitim Kurumlarında eğitim sağlanması için İşbirliği Protokolü’nün imzalandığı açıklandı.

Tarih: 07-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum