içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan Karystos körfezinde Rus tankerine el koydu

Yunanistan’ın Ege’deki Karystos körfezi yakınlarında seyreden Rus bayraklı Pegas isimli akaryakıt tankerine el konulduğu açıklandı.

Yunanistan Karystos körfezinde Rus tankerine el koydu
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın ege kıyısındaki Karystos körfezi yakınlarında seyir halinde olan 250 metre uzunluğundaki 45 metre genişliğindeki Pegas isimli Rus akaryakıt gemisinin Ereğli’den hareket ettikten  sonra Akdeniz’ e geçişi sırasında Yunanistan Emniyet ve Sınır Muhafaza Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Kara Para Aklamayla Mücadele Müdürlüğü ve Liman Yetkilileri’nin bulunduğu bir ekip ile operasyon yapılarak durdurulduğu ve el konulduğu belirtildi.

Yunanistan’ın ulusal yayın organlarından www.protothema.gr haber sitesinin bugün okuyucularına duyurduğu haberde operasyonun Rus çıkarlarına ait gemilere uygulanan yaptırımlar kararları gereğince yapıldığı açıklandı. Yunanistan makamlarının  AB ve NATO'nun Rus çıkarlarına ait gemilere uygulanan kararlara dayanarak aldığı açıklandı.

Yasal sürecin devam ettiği belirtildi.

 

Yunanistan’ın el koyduğu gemiye Rus büyükelçiliği tepki gösterdi

 

Yunanistan’ın bu sabah saatlerinde el koyduğu Rus bayraklı Pegas isimli akaryakıt gemisi nedeni ile Rusya’nın Yunanistan Büyükelçiliği’nin tepki gösterdiği açıklandı.

Yunanistan medyasında yer alan haberde “Yunanistan makamları ile temas halindeyiz” diyen Rus Büyükelçiliği’nin twitter’den yaptığı açıklamada "Büyükelçilik, Evia bölgesinde 19 denizci ile Pegas petrol tankerine el konulduğuna ilişkin Yunan medyasında çıkan bilgileri kontrol ediyor . Sorunun çözümü için Yunan makamlarıyla temas halindeyiz" dedi.

250 metre uzunluğundaki Rus gemisinin Karystos Körfezi’nde sahil güvenlik botlarını kontrolünde bekleyişinin sürdüğü belirtildi.
 

 

Tarih: 19-04-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum