içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan’ın KKTC sancısı karikatüre yansıdı

Yunanistan’ın ulusal yayın organlarından Kathimerini gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili yaptığı açıklamalardan duyulan rahatsızlığı karikatür ile okuyucularına duyurdu. KKTC ile Rum kesimi arasında yaşanan siyasi durum 1974 ve 2021 yılının karikatürleriyle okurlarına anlatıldı.

Yunanistan’ın KKTC sancısı karikatüre yansıdı
Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret ettikten sonra ard arda yaptığı açıklamalarla şok olan Yunanistan hükümeti ve Avrupa Birliği’nin yaşadığı rahatsızlık ülkede karikatürlere yansıdı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti sırasında yaptığı açıklamaların Yunanistan basınındaki yankıları sürüyor.

 

YUNANİSTAN’DA DUYULAN RAHATSIZLIK KARİKATÜRE YANSIDI

 

Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı karikatüre yansıttı. Son dönemde Türkiye ile KKTC arasında artan iş birliğine dikkat çekilen çizimde, KKTC’nin Türkiye tarafından adadan “Kopartıldığı” iddia edildi.

​ Kathimerini, hem Yunanistan hem de Avrupa Birliği’nde gelişmelere ilişkin duyulan rahatsızlığı karikatüre yansıttı.

 

 

TÜRKİYE VE KKTC İŞBİRLİĞİ RAHATSIZLIK YARATTI

 

Karikatürde, Kıbrıslı Türkleri Rum kesiminin zulmünden kurtaran 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Barış Harekatı’na işaret edilerek, Rum tarafıyla KKTC arasına çizilen sınırdan bahsedildi. Özellikle son dönemde Türkiye ile KKTC arasında artan iş birliğine dikkat çekilen çizimde, KKTC’nin Türkiye tarafından adadan “kopartıldığı” öne sürüldü.

Karikatürist İlias Makris tarafından 20 Temmuz 2021 tarihinde çizilen karikatürde üzerinde Türk bayrağı olan bir teknenin KKTC’yi ana karadan ayırarak çektiği görülürken, karikatür’de 1974 yılında ki ve şu andaki durum çizimlerle anlatıldı.

Tarih: 23-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum