içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan’ı Ballos vurdu. Onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı

Yunanistan’ı dün gece yarısından itibaren etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına ülkede hayatı felç etti. Ballos sağanak yağış ve fırtınası nedeni ile onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, arabalar sürüklendi.

Yunanistan’ı Ballos vurdu. Onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı
Haberi Sesli Dinle

 Yunanistan’ın dün geceyarısından itibaren etkisi altına alan Ballos fırtınası özellikle başkent Atina’da etkili oldu. Fırtına nedeni ile şahir merkezindeki Nea Smyrni ,  Paleo,Gounari, Antheon ve Chaidari  bölgelerinde onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Cadde ve sokaklar göle dönerken toplu taşıma araçları ve otomobiller köprülerin altında tavanına kadar suya gömüldü. İtfaiye ekipleri toplu taşıma ve özel otomobillerde kalan insanları son anda kurtardı.

 

 

250’DEN FAZLA EV VE İŞYERİ SULAR ALTINDA

 

Atina merkeze bağlı onlarca köy ve mahallenin yollarında ve alt yapısında hasar meydana geldiği belirtildi. Atina Belediyesi oluşturduğu kriz masasında sivil toplum örgütleri ile birlikte kurtarma çalışmalarına başladı. İtfaiyenin 250 ev ve işyerinde suları boşaltmaya çalıştığı belirtildi.

 

 

OKULLAR TATİL EDİLDİ

 

7 saat içerisinde yaklaşık  120 kilogram yağışın düştüğü Atina ve Pire’de okullar pazartesi gününe kadar tatil edilirken, orduya ise talimat  verilerek yardım için hazırlık yapması istendi.

Pire kentinde ise seller nedeniyle bazı yolların kapandığı yardım isteyen vatandaşlara ulaşılamadığı belirtildi. Yunanistan’ın Atina ve Pire kentleri ile Attika bölgesini etkisi altına alan sağanak yağşı ve fırtınanın 15 Ekim 2021 Cuma günü akşamına kadar devam edeceği belirtildi.

Tarih: 14-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum