içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan tahrik uçuşu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Brüksel’deki NATO Zirvesi sırasında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmesinden sonra Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros'tan provokatif bir hareket geldiği belirtildi. Floros’un F 16 uçağı ile Lozan Anlaşması'nı göre silahlandırılmaları yasak olan Ege adaları üzerinde uçtuğu açıklandı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan tahrik uçuşu
Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Brüksel’deki NATO Zirvesi sırasında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmesinden sonra Türk-Yunan ilişkilerinde ılımlı bir ortam tesis edilmeye çalışılırken, Yunanistan  Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un önceki gün Ege semalarında şov yaptığı ortaya çıktı.

 

EGE ADALARI ÜZERİNDE UÇTU SOSYAL MEDYADAN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

 

Yunanistan medyasının geniş yer verdiği olayda Floros Ege adaları üzerinde yaptığı uçuşun fotoğraflarını kendisine ait sosyel medya hesabından yayınladı.

Genelkurmay başkanı Floros, Larisa Hava Üssü’nde bir F-16 savaş uçağına binerek, 1923 Lozan Antlaşması gereğince silahtan arındırılmış olması gereken bazı Ege adaları üzerinde uçtu.

 

 

1992’DE İT DALAŞINDA DÜŞEN PİLOT ANISINA UÇUŞ YAPTIĞI AÇIKLADI

 

Floros, Yunan pilot Nikolaos Sialmas’ın, Ege’de 18 Haziran 1992’de bir Türk F-16’sı ile giriştiği ‘it dalaşı’nda kullandığı Mirage 2000 tipi savaş uçağının, Bozbaba adası açıklarında denize çakılması sonucu hayatını kaybetmesinin 29’uncu yılı dolayısıyla, Limni, Bozbaba ve Sakız adaları üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Generalkurmay Başkanı  Konstantinos Floros daha sonra Skyros Adası’ndaki   135 Combat Saldırı Filosu’nu ziyaret etti, Patriot füze rampaları ve Heron insansız hava araçları üzerinde incelemelerde bulundu.

 

 

Tarih: 20-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum