içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan Ege’de göçmenleri geri iterken yakalandı

Ege’deki Midilli Adası’na geçen 12 göçmenin Yunanistan sahil güvenliği tarafından bota bindirilerek Türk karasularına iterken yakalanması ABD ve Yunanistan medyasında gündem oldu. Dünyaca ünlü Newyork Times Gazetesi "Yunanistan göçmenleri denizde terk etmediğini söylüyor. Suçüstü yakalandı" diye yazdı. Geri itilen göçmenleri Türk askeri kurtararak Ayvalık’a getirdi.

Yunanistan Ege’de göçmenleri geri iterken yakalandı
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde adalara geçen göçmenleri geri iterken bir kez daha yakalandığı ortaya çıktı. Ege’deki Midilli adasına geçen ve ararlında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 12 göçmenin Yunanistan sahil güvenliği tarafından Türk karasularına itildiği görüntüler saniye saniye yayınlandı.

Dünyaca ünlü ABD gazetesi Newyork Times göçmenlerin itilmesi olayını dünyaya duyurdu, Yunanistan medyasıda göçmenlerin geri itilmesi olayına geniş yer verdi.

 

YUNANİSTAN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Gazete "Yunanistan göçmenleri denizde terk etmediğini söylüyor. Suçüstü yakalandı" başlığı ile duyurduğu haberinde Midilli adasında toplanıp ve denize götürülen Afrikalı göçmenlerin başlarında kukuleta bulunan bazı adamlar tarafından bota bindirilerek sahil güvenlik botun ardından açık denize götürülerek bir salın üzerinde ölüme terk edildiklerini yazdı.

 

ÖLÜME TERK EDİLEN GÖÇMENLERİ TÜRK ASKERİ KURTARDI

Olayın Avusturyalı insanı yardım gönüllüsü Fayad Mulla tarafından 11 Nisan 2023 tarihinde saat 14.30’da  görüntülendiği ve göçmenlerin can salı içerisinde ölüme terk edildikten bir süre sonra Türk sahil güvenliği tarafından kurtarılarak Ayvalık ilçesine götürüldüğü belirtildi. Mulla göçmenlerin birçok kez plakasız minibüs ve kamyonlarla Midilli adasında sahil getirilip botlarla Türk karasularına götürülerk geri itildiğini ve önlem alınmasını istedi. Gazete Türkiye’de buldukları göçmenlerle röportaj yaparak olayın doğrulandığını belirtti.

 

YUNANİSTAN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Haberde ayrıca Yunanistan’da hükümetin Newyork Times Gazetesi’nin geri itmelerle ilgili sorulara yanıt verilmediğini açıkladı. AB Komisyonu ise  iddialarla ilgili olarak Yunan hükümeti ile temasa geçeceğini söyledi. AB, örneğin Birlik İltica Ajansı (EUAA) aracılığıyla Yunan mülteci sistemini milyonlarca avro ile desteklediği belirtildi.

Tarih: 25-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum