içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan’da Mu varyantı panik yarattı, 6 kişide görüldü

Yunanistan’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Kolombiya’da tespit edilen ve DSÖ’nün birkaç gün önce ciddi şekilde uyardığı Mu varyantından görüldü.

Yunanistan’da Mu varyantı panik yarattı, 6 kişide görüldü
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan Kamu Sağlığı Kurumu’nun  açıkladığı verilere göre, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşılara karşı daha dirençli mutasyonlar geçirdiğini ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu bildirdiği Mu varyantına, Yunanistan’da 6 kişide görüldü.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) Yunanistan geneli dün tespit ettiği. Mu mutasyonu vakalarının dağılımı açıkladı.

Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı’nda iki vaka, Attika ve Ahaia kentinde bir vaka, Argolia kentinde iki vaka olarak tespit edildi.

 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARMIŞTI

 

Uzmanlar Yunanistan genelinde hakim olan koronavirüs varyantının Delta olduğunu belirttiler.

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ’nün düzenli yayımladığı son haftalık raporunda, ilk kez ocak ayında Kolombiya’da tespit edilen “B.1.621” varyantına dikkat çekilirken “Mu Varyantı” olarak adlandırılan bu virüsün “incelenmesi” gereken varyantlar arasında olduğunu belirtmişti.

Öte yandan Patra Üniversitesi Patoloji-Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve Uzmanlar Heyeti üyesi Haralambos Gogosi, “Aşı vurdurmuş olsaydık Mu mutasyonundan kurtulmuş olurduk.” ifadelerini kullandı.

 

ADALARDAN GELEN VİRÜS ANAKARAYA YAYILIYOR

 

Pandeminin gidişatıyla ilgili olarak yorumda bulunan Profesör Gogos, adalardan gelen virüsün Yunanistan anakarasına ve şehir merkezlerine bulaşacağı ve her yaştan insanın enfekte olacağı yeni bir aşamaya girdiğimizi söyledi. Gogos virüsün ağırlıklı olarak gençleri etkilediğini belirtti.

 

Tarih: 03-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum