içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan'da maymun çiçeğinin ilk şüpheli vakası tespit edildi, Atina'ya nakledildi

Yunanistan’da ilk maymun çiçeği şüpheli vakası tatile gelen 29 yaşındaki bir İngiliz turistte görüldü. İngiliz turist tatil yaptığı Kefolanya Adası’ndan Atina’da hastaneye nakledildi. Ülkede ki hastaneler alarma geçirildi.

Yunanistan'da maymun çiçeğinin ilk şüpheli vakası tespit edildi, Atina'ya nakledildi
Haberi Sesli Dinle

Maymunlarda görülen ilk şüpheli  çiçek hastalığı vakası Yunan sağlık yetkilileri tarafından değerlendiriliyor. Bu 29 yaşında bir İngiliz turist, tatil için ortağıyla birlikte Kefalonya'ya seyahat etmişti.

 

AMBULANS UÇAK İLE ATİNA’YA SEVK EDİLDİ

İngiltere’den Yunanistan’ın Kefalonya Adası’na tatile gelen 29 yaşındaki İngiliz turist deri döküntüleri ve maymun çiçeği hastalığını andıran diğer semptomların görülmesi nedeniyle ildeki sağlık ekipleri tarafından şüpheli görülerek karantinaya alındı.  Kefalonya sağlık yetkilileri olayı maymun çiçeği hastalığı şüphelisi olarak değerlendirirken, İngiliz turistin  ulaşımı için tüm güvenlik önlemleri alınarak karantina önlemleri içerisinde özel bir ambulans uçak ile  Atina’daki Attikon Hastanesi’ne  sevk edildi.

 

TEST SONUÇLARI PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK
İngiliz turist ile birlikte tatile gelen arkadaşınında belirtiler olmamasına rağmen karantinaya alınarak hastaneye sevk edildiği açıklandı. İngiliz turistten Attikon Hastanesi’nde alınan numune sonuçlarının maymun çiçeği hastalığı ile ilgili sonuçlarının pazartesi günü belirleneceği açıklandı.

Tarih: 24-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum