içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunan’ın zoruna bak. Türk belediye başkanı köy meydanına çeşme yaptırdı, polis ifadeye çağırdı

Batı Trakya’daki Rodop iline bağlı Kozlubekir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in köş meydanına yaptırdığı “Kardeşlik Çeşmesi” Yunanlıları rahatsız etti. Yunan polisi Rıdvan Ahmet’i ifadeye çağırdı. Ahmet “Yine baskı, yine şikayet, yine karakol ama bizi yıldıramazlar, köy çeşmesi üzerinden politika yapıyorlar” dedi.

Yunan’ın zoruna bak. Türk belediye başkanı köy meydanına çeşme yaptırdı, polis ifadeye çağırdı
Haberi Sesli Dinle

Batı Trakya’daki Rodop iline bağlı Kozlubekir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in Sirkeli köy meydanına yaptırdığı Kardeşlik Çeşmesi Yunanlıları rahatsız etti.

 

YUNAN POLİSİ İFADEYE ÇAĞIRDI

Yunan savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Rıdvan Ahmet Sirkeli polis karakoluna ifadeye çağrıldı. Ahmet ifade sonrasında Batı Trakya’da Türkçe yayın yapan gazetelere verdiği demeçte “Bizler çıktığımız bu hizmet yolunda bu tür yıldırma, yıpratma politikalarına boyun eğmeyerek hizmete devam, yola devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamasını bildirmek isterim.” dedi.

 

 

KÖY ÇEŞMESİ ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPILIYOR
Rıdvan Ahmet sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise  “Yine baskı… yine karakol… yine şikayet…4 Eylül Pazar, bu sabah itibariyle yine ve yeniden ifade vermek üzere karakola çağrıldım. Sirkeli köy meydanında art niyetli bir kesime rağmen yapımını tamamlamış olduğumuz ve kardeşliğin simgesi haline gelmiş olan “Kozlukebir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi Kardeşlik Çeşmesi” üzerinden politika yapılmaya devam ediliyor. Bizler çıktığımız bu hizmet yolunda bu tür yıldırma, yıpratma politikalarına boyun eğmeyerek hizmete devam, yola devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamasını bildirmek isterim.Çeşmenin yapılış amacını, ne şekilde yapıldığını neden yapıldığının ifadesini tekrardan karakola vermek zorunda bırakıldım. Sonucu ne olursa olsun, halkımızın yanında kardeşliğin yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim.” İfadelerini kullandı.

Tarih: 05-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum