içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yonca Evcimik “Böyle olacağını biliyordum, hiç pişman değilim”

Yaşamının önemli bölümünü Bodrum’da geçiren sanatçı Yonca Evcimik’in tekrar gündem olması bir müzik dergisi tarafından ele alındı.

Yonca Evcimik “Böyle olacağını biliyordum, hiç pişman değilim”
Haberi Sesli Dinle

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

 

***Sev Medya yayınları arasında yer alan RocknRoll dergisinin yeni sayısında Türkiye’nin sanat dünyasında 90’lara damga vuran isimlerden biri olan Yonca Evcimik’in tekrar gündem olması ele alındı.  “Bandıra Bandıra” ve “Abone” gibi şarkılarını “Unutulmazlar” listesine hediye eden Evcimik ile ilgili yazıdan öne çıkan satırlar..

***“Yonca Evcimik Aşk’ı soranlara bu yaşta şöyle diyor:“Aşk, her devirde mümkündür… Zaten kontrol edilebilir bir duygu değildir ve evet aşk lazım, aşk, aşk…” Sanatçı kesiminin siyaset üstü olmasından yana. “Bana göre sanat ve gerçek sanatçı siyaset üstüdür” diyor.

 

***Geçen yıl “Ayıp Şeyler” adını taşıyan bir şarkı yaptı. Rap tarzı şarkıda kadına şiddet, çocuk yaşta evlilik, taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çekiyordu. Gelgelelim cinsiyetçilik suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Oysa Yonca Evcimik  “Böyle olacağını biliyordum, hiç pişman değilim” diyor.

 

 

***Ve farkındalık adına o şarkının bir dörtlüğü ile kadınlara sesleniyor bir abla edasıyla:..

Kadına, çoluk çocuğa, hayvana şiddet

Tecavüz, dayak kesmedi mi sizi uyan artık hemcinsim

Sen kadınsın, zekisin

Ama bazen de gerçekten aşırı cinssin”

 

***RocknRoll dergisi seçkin kitabevlerinde, alışveriş sitelerinde ve dijital platformlarda bulunuyor.

 

 

Tarih: 10-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum