içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yeni yılda susuzluğa isyan ettiler

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’nde vatandaşlar susuzluk ve olan suyunda pahalı olması nedeniyle eylem ve yürüyüş yaptı.

Yeni yılda susuzluğa isyan ettiler
Haberi Sesli Dinle

Sosyal medyadan yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

 

 

***Güllük halkı, yılbaşında susuz kaldı. Bu, mazur görülecek, 'arızadır olur' deyip geçiştirilecek bir durum değildir.

 

***Güllük halkı belki de Dünyanın en pahalı suyunu kullanıyor. Bu, insan haklarına aykırıdır. Bedava ya da ucuz ve temiz suya kavuşmak temel insan hakkıdır.

 

***Güllük halkına su hizmeti veren HZR firması, susuzlukla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı. Onunla ilgili bir yorum yapmayacağım. Bu açıklamanın benim için hiçbir önemi yok. Ben sonuca ilişkin başka bir şey söyleyeceğim...

 

***2005 yılında, belediye yönetiminin AKFEN firmasıyla imzaladığı imtiyaz sözleşmesi Güllük halkının en pahalı suyu içmesine, soyulmasına ve yıllar boyu sömürülmesine neden oldu.

 

***Su hakkı temel insan hakkıdır, özelleştirilemez ve kamusal bir hizmettir. Bu hizmet kamu eliyle yürütülmelidir. Bu hak hiçbir şekilde özel sektöre devredilemez çünkü özel sektörün dini- imanı paradır ve en az masrafla maksimum kârı amaçlar.

 

***YK Enerjinin kömür için çam ağaçlarını kesmek istediği Çamköy su havzası kaynaklarıyla Güllük arasındaki su isale hattında sık sık arıza yaşanıyorsa, bu hat yenilenmeli ya da periyodik bakımları düzenli olarak yapılmalı. Amacı maksimum kâr olan özel sektör bunu yapmaz!

 

***Sonuç olarak kesin bir dille şunu söylemek istiyorum: Güllük su hizmetleri kamulaştırılmalı. Güllük halkının daha fazla soyulmasına ve sömürülmesine izin verilmemelidir.

 

***Muğla  Büyükşehir Belediyesi bu konuda, tahkime mi gidecek ya da kamulaştırma mı yapacak bu konuda gerekli adımlar atılmalı, Güllüklüler bu azaptan kurtarılmalıdır.

 

Tarih: 02-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum