içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yeni yıl kutlamalarına kısıtlama ve yasaklar yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Omicron vakalarındaki artışın Avrupa sağlık sistemlerini uçurumun eşiğine sürükleyeceği konusunda uyardı.

Yeni yıl kutlamalarına kısıtlama ve yasaklar yayılıyor
Haberi Sesli Dinle

"Başka bir fırtınanın" gelmekte olduğunu söyleyen Hans Kluge, bölge hükümetlerinin vakalarda belirgin artışlara hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Bu uyarısı, bölgedeki birçok ülkenin yeni önlemler açıkladığı bir zamana denk geliyor. Uyarı üzerine ülkeler yeni yıl kutlamalarına kısıtlama ve yer yer yasaklar getiriyor.

BBC Avrupa muhabiri Nick Beake, Avrupalı liderlerin daha sıkı önlemleri mümkünse tatil dönemi sonrasına kadar ertelemek istediklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’den gelen yarılar üzerine Avrupa'daki ülkelerden yeni yıl kutlamalarına kısıtlama getiren ülkeler şunlar:

İngiltere

Londra'nın Trafalgar Meydanı'ndaki yılbaşı kutlamaları iptal edildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Omicron'un daha önce hiç görülmemiş bir hızla yayılması nedeniyle hükümetin 25 Aralık'tan sonra daha sıkı önlemler almayı dışlamadıklarını kaydetti.

Almanya

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 28 Aralık'tan itibaren gece kulüplerinin kapatılacağını ve toplanmaların 10 kişiyle sınırlandırılacağını söyledi. O tarihten sonraki futbol maçları da kapalı kapılar ardında oynanacak.

Fransa

Paris'te Champs-Elysees Caddesi'nde düzenlenen geleneksel havai fişek ve ışık gösterileri iptal edildi.

Hollanda

Hollanda hükümeti tam kapanmaya gitti.

İskoçya:

İskoçya'da 26 Aralık'tan itibaren iç ve dış mekanlarda bir araya gelebilecek kişi sayısına sınırlama geliyor.

Tüm açık hava etkinlikleri, 500 kişi ile sınırlı olacak, konser gibi iç mekan etkinliklerinde ise kişi sayısı oturarak 200, ayakta ise 100 kişi ile sınırlandırılacak.

Portekiz

Portekiz gece kulüplerinin ve barların kapatılacağını duyurdu ve 26 Aralık'tan 9 Ocak'a kadar evden çalışmayı zorunlu hale getirdi.

Açık havada toplanmaları 10 kişi ile sınırladı.

İsveç

İsveç'te barlar, kafeler ve restoranlarda Çarşamba gününden itibaren sadece oturarak hizmet alınabilecek. Tüm çalışanların da evden çalışmaları istendi.

Tarih: 23-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum