içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yalıkavak'ta geleceğin karikatüristleri kurs bitirme belgesini aldı

Yalıkavak Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen ve ünlü karikatürist 77 yaşındaki Raşit Yakalı tarafında çocuklara yönelik düzenlenen karikatür sergisine katılan çocuklara kurs bitirme belgesi verildi. Yakalı “Geleceğin karikatüristlerinin aralarından çıkacak çocuklarımıza sanatı sevdirmek yaşamlarının her anında sanatın olması gerektiğini anlatmaya çalıştık” dedi.

Yalıkavak'ta geleceğin karikatüristleri kurs bitirme belgesini aldı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar tarafından Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen ve üç hafta süren kursta daha önce Hürriyet ve Dünya Gazeteleri’nde yıllarca spor karikatürleri çizen karikatürist Raşit Yakalı tarafından kurs verildi.

 

ARALARINDAN GELECEĞİN KARİKATÜRİSTLERİ ÇIKACAK

Yaklaşık üç hafta süren kursta temel karikatür eğitimi alan 8-14 yaş arasındaki 34 çocuk bugün düzenlenen tören ile katılım belgelerini aldı. Karikatürist Yakalı “Kurs çok eğlenceli geçti, çocukların resim ve karikatüre olan ilgileri benide heyecanlandırdı. Geleceğin karikatüristlerinin aralarından çıkacak çocuklarımıza sanatı sevdirmek yaşamlarının her anında sanatın olması gerektiğini anlatmaya çalıştık” dedi.

 

 

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar ise yaz aylarında çocuklara sanatın her dalını sevdirmek amacıyla ilçede bulunan farklı sanat dallarından eğitmen ve usta kişilerle buluşturmayı sürdüreceklerini belirterek “sanatın toplumda yeri mutlaka olmalı. Çocuklarımıza sanatı küçük yaştan itibaren aşılıyoruz. Bodrum bir sanat ve kültür kenti bu ptansiyeli değerlendirmek için sanatçılarımızda bize destek oluyor, hayatlarında ilk kez karikatür çizen çocuklar çok mutlu” dedi.

 

 

 

 

Tarih: 04-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum