içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yalıkavak’ta eski bina 25 bin kitaplı kütüphaneye dönüştü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yalıkavak Mahallesi Muhtarlığı ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile eski tarihi bina kütüphaneye dönüştü. Kütüphane 25 bin kitaplık kapasitesiyle vatandaşların kullanımına açıldı

Yalıkavak’ta eski bina 25 bin kitaplı kütüphaneye dönüştü
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde uzun yıllar kullanılmayan tarihi ve eski bine Yalıkavak Muhtarlığı, vatandaşlar ve belediye ekiplerinin destekleriyle kütüphaneye dönüştürüldü.

 

25 BİN KİTABA ULAŞTIK
Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar yaptığı konuşmada özellikle öğrencilerin hiç boş bırakmadığı kütüphanenin okullar kapalı olduğunda da çeşitli kurslara ev sahipliği yaptığını belirterek “Gelen bağışlarla biz kendi kütüphanemizi doldurduk, 25 bin kitaba ulaştık. Fazla gelen kitapları da çevre illerden yeni açılan kütüphanelere destekte bulunuyoruz. Aydın Çine’deki yeni açılan bir kütüphanemize, Turgutreis’teki yeni açılan bir kütüphanemize, Çanakkale’de, Ordu Aybastı’da yeni açılan bir kütüphaneye destekte bulunduk. Yalıkavak’a güzel bir kütüphane kazandırdık. İyi ki açmışız burayı diyoruz. Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz.” 

 

 

GÜNDE 150 ÖĞRENCİ KÜTÜPHANEDEN YARARLANIYOR

Yalıkavak Muhtarlığı Halk Kütüphanesi çalışanı Akile Yapıcı ise günde 150 civarı öğrencinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini belirttiği konuşmasında kütüphane binasının tahsisi için Bodrum Belediyesi ve Başkan Aras’a teşekkür etti.

 

 

 

Tarih: 04-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum