içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Vatandaştan AYDEM tahsilat sistemine tepki!..

Bilindiği gibi elektrik faturaları hem el hem de cep yakıyor. Vatandaşlar ister istemez, elektriksiz kalmamak için, zoraki de olsa faturalarını ödüyorlar, ödemeye çalışıyorlar. Ama bunca yüksek rakamlı elektrik faturalarını öderken de çile çekiyorlar ve haklı olarak isyan ediyorlar.

Vatandaştan AYDEM tahsilat sistemine tepki!..
Haberi Sesli Dinle

Yine bilindiği gibi Milas’ta AYDEM’in geçmişte iki ödeme noktası vardı. Biri Milashan Otel’in arkasındaki, Cumhuriyet Mahallesindeki AYDEM binası idi. Diğeri ise Hacıilyas Mahallesi’ndeki AYDEM binası. Daha sonra, sadece Hacıilyas Mahallesi’ndeki AYDEM tahsilat noktasından elektrik faturaları ödenebiliyordu.

Ancak dün bir vatandaşımız aradı ve buradaki tahsilat noktasındaki garabete dikkat çekti.

Hacıilyas’taki AYDEM’in tek tahsilat noktasında, diğer işlemleri yapan görevlilerin yanısıra, iki adet vezne vardı. Şimdi bu veznelerden birini ‘özelleştirmiş’ AYDEM. “Faturamatik” ödeme noktası olarak bir vezneyi özelleştirmiş. Diğer AYDEM veznesi yanında bu ‘Faturamatik’ vezneden de ödeyebiliyorlar vatandaşlar elektrik paralarını ancak, özellikle şehir dışından buraya gelen ve ikinci konutlarında oturan vatandaşlar, büyük şehirlerdeki elektrik, su, vb. gibi diğer faturalarını da ödeyebiliyorlar. Böyle olunca da, bu veznede uzun sıralar oluşuyor, vatandaşların bekleme süreleri uzuyor.

Konuyu bize aktaran vatandaş, “önümde birkaç kişi vardı. Onlar işlerini gördüler ve sıra bir hanımefendiye geldi. O da, büyükşehirdeki su, elektrik, vb. gibi pek çok ödeme yaptı. Bu gişe, muhtemelen, diğer fatura tahsilatlarından da bir pay alıyor müşterilerinden.. Tam 20 dakika arkasında beklemek zorunda kaldık. Burası herkesin her konuda ödeme yaptığı bir nokta mı, yoksa AYDEM tahsilat noktası mı? Bu nasıl bir ciddiyetsizlik. Hem dünya kadar elektrik faturası ödüyoruz, hem yeterli ödeme noktası yok, var olan da genel vezneye dönmüş!. AYDEM, bari tahsilat yaparken bizi insan yerine koysun, tüccar gibi davranmaktan vazgeçsin!” dedi.

Araştırdık, doğruymuş.

Vatandaş yerden göğe haklı. AYDEM’in kendisine çeki düzen vermesi, ödeme noktalarını artırması gerek.

Malum, “müşteri memnuniyeti” diye bir şey var!...

Tarih: 29-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum