içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ünlü ressam Çallı Anadolu Kadını’nı Bodrum’a taşıdı

Ankara’dan yaşayan ve yılın altı ayını Bodrum’da geçiren ünlü ressam Yaşar Çallı ilçede açtığı ikinci sergisinde Anadolu Kadını’nın yaşamını konu alan 33 yağlı boya eserini sergiledi. Çallı’nın sergisine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük oldu. Çallı “Binlerce yıllık Anadolu kadının kültürü yaşamı asla değişmez, o renkli ve çileli yaşamı eserlerime yansıtmaya çalıştım” dedi.

Ünlü ressam Çallı Anadolu Kadını’nı Bodrum’a taşıdı
Haberi Sesli Dinle

Ankara’da yaşayan ve 1992 yılından bu yana yılın altı ayanı Bodrum’un Bitez Mahallesi’ndeki yazlığında eşi Çiğdem Çallı ile birlikte geçiren TBMM’nin ilk ve son kadrolu ressamı Yaşar Çallı geçmişten günümüze Anadolu Kadını’nın yaşamını konu alan ve 33 yağlı boya eserinin bulunduğu sergiyi Bodrum Belediyesi Artemisia Sergi Salonu’nda açtı.

 

SERGİYE TURİSTLERİN İLGİSİ BÜYÜK OLDU

Bodrum’un dünyaca ünlü Cumhuriyet Caddesi’nde açılan sergiye yerli ve yabancı turistleri ilgisi büyük oldu. 7 yaşından bu yana resim çizdiğini belirten 81 yaşındaki Ressam Çallı ve eşi Çiğdem Çallı sergiyi gezen turistlere Anadolu Kadını’nın ve yaşamını anlattı.

 

 

ANADOLU KADININ YAŞAM MÜCADELESİ HER ZAMAN DEĞERLİDİR

Çallı  yaptığı açıklamada “Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı köyde doğdum. Anadolu kadınının çilesini hep yakından tanık oldum. TBMM’de görevli iken Anadolu’nun farklı illerine yaptığım gezilerde yarattığım eserlerle yüzyıllardır erkeğinin yanında olan ülkesi için canını vermekten çekinmeyen kadınımızın yaşantısını gözler önüne sermeye çalıştım. Anadolu kadın çetindir, yüreklidir, merttir ve mücadelecidir, onların verdiği mücadele her zaman takdire yaşandır. Serginin yerli turistler kadanlar yabancılarında ilgisini çekmesi beni mutlu etti” diye konuştu.

Ressam Çallı yaptığı dünyaca ünlü Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın yağlı boya resmini Bodrum Belediyesi’ne hediye etti.

 

 

 

 

 

 

Tarih: 22-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum