içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ukraynalılardan Savaş Dursun Çocuklar Ölmesin eylemi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Ukrayna’daki savaştan sonra ilçeye gelen Ukraynalılar akşam saatlerinde Belediye Meydanı’nda aileleri ile birlikte Savaş Dursun Çocuklar Ölmesin eylemi yaptı. Ölen çocuklar temsilen onlarca çift ayakkabı Bodrum Belediye Meydanı’na yerleştirildi. İrina Demiroğlu “Ülkemizin yüzde 20’si işgal altında. 4 ay içerisinde 10 bine yakın insanımızı kaybettik, ölen çocuk sayısı ise 324, işgal altında neler olup bittiğini bilmiyoruz" dedi.

Ukraynalılardan Savaş Dursun Çocuklar Ölmesin eylemi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalılar ve Ukrayna- Rus savaşının ardından ilçeye gelen Ukrayna vatandaşları bugün akşam saatlerinde Bodrum Ukraynalılar Derneği tarafından düzenlenen ‘Savaş Dursun Çocuklar Ölmesin’ eylemi yaptı.

 

ÖLEN ÇOCUKLARIN AYAKKABILARINI DİZDİLER

Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen eylem ve basın açıklamasına ellerinde Türkçe, İngilizce ve Ukraynaca yazılı Çocuklar Ölmesin, Savaşa Hayır, Katil Putin yazılı döviz ve pankartlar ve Ukrayna bayrakları ile gelenler yerlere ölen çocukları temsilen onlarca çocuk ayakkabısını yere bıraktı. Ukraynalı eylemcilere turistlerde alkışlarla destek verdi.

 

 

DEMİROĞLU “10 BİNİN ÜZERİNDE İNSAN 324 ÇOCUĞUMUZ ÖLDÜ”

Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu  yaptığı açıklamada savaşın 4. Ayında dünyanın hemen her yerinde yaşayan Ukraynalılar ile birlikte eş zamanlı olarak eylem gerçekleştirdiklerini belirterek “ savaşın 4. Ayını doldurduk, Rusya ülkemizin topraklarının yüzde 20’ sini işgal etti. 10 binin üzerinde insanımız öldü, 324 çocuğumuz yaşamını yitirdi. Yüzlerce çocuk, sakat ve hasta kaldı. İşgal bölgelerinden ise kesinlikle haber alamıyoruz. Dünyanın sesimizi duymasını istiyoruz. Ukrayna- Rusya savaşı devam ediyor. Unutulmak istemiyoruz, Acılar devam ediyor, Rusya’nın saldırısı ise her geçen şiddetini arttırarak sürüyor. Her gün bombalanan ve yağmalanan milli değerlerine el konulan ülkemiz için tüm insanlığı yardıma çağırıyoruz” diye konuştu.

Eylem sırasında 66. Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Ukraynalı Kalush Orchestra grubunun söylediği "Stefania" adlı şarkısı sürekli olarak çalındı. Yaklaşık iki saat süren eylem ve basın açıklaması sessizce sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Tarih: 24-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum