içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tuzla Sulak Alanı’na binlerce flamingo geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarındaki Tuzla Sulak Alanı’na son iki ay içerisinde gelen flamingo sayısının 8 bin aştığı belirtildi. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle iç bölgelerden sulak alana gelen allı turnalar yavruları ile birlikte görsel şov yarattı.

Tuzla Sulak Alanı’na binlerce flamingo geldi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’ nın Bodrum ve Milas ilçeleri arasındaki  Tuzla Sulak alanına son iki ay içerisinde gelen flamingo sayısı sekiz bini aştı.

 

GÖRENLER HAYRAN KALDI

Boğaziçi mahallesi sınırları içerisindeki Tuzla Sulak Alanı ve Tabiat Parkı'na iç bölgelerde meydana gelen aşırı soğuklar nedeniyle akın akın sulak alana gelen flamingolar yaklaşık 120’ye yakın balık ve kuş türünün bulunduğu  alanda görsel şölen yaşanmasına neden oldu. Sulak alanın Bodrum- İzmir Karayolu kenarında olması nedeniyle birçok sürücü durup bu manzarayı hayranlıkla seyretti, bol bol fotoğraf çekti.

 

 

DOĞA FOTOĞRAFÇILARININ AKININA UĞRADI

Flamingoları görmek için  doğa fotoğrafçıları ve bölge halkı ile az sayıda turistlerin sulak alana zaman zaman tur düzenlediklerini belirten Kuş Gözlemcisi Zuhal Çalışkan “Yaklaşık 15 yıldır bölgede flamingoları gözlemliyoruz. Sulak alanın besin değerinin yüksek ve flamingoların göç yolunun üzerinde olması iç bölgelerin aniden soğuması ile alandaki flamingo sayısı hızla arttı. Mart ayının ortalarına kadar yavruları ile burada barınıp besleniyorlar. Buradaki güzelliği heryerde görmeniz mümkün değil. Tek derdimiz bölgedeki av sayısının azalması ve sık sık flamingoların çarptığı ve yaralandı elektrik  enerji hattının yer altına alınması, flamingolar burada çok huzurlu” dedi.

 

Fotoğraflar: Yaşar Anter

 

 

 

 

 

 

Tarih: 05-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum