içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'te Türkiye'nin uzay yolcularını açıkladı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları belli oldu
Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzaya gidecek olan yolcularını ilan etti.Buna göre uzaya gidecek olan iki Türk'ün Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever oldu. 

Erdoğan açıklamasında

*Mayıs ayında başlattığımız süreçte 1 asil 1 yedek, 2 uzay yolcumuzu belirledik. Öncelikle uzay yolcusu olmak üzere başvuranlara teşekkür ediyorum.

 

*Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız ISS’te 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 deney gerçekleştirecek.

*Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023’ün son çeyreği. Vakit geldi. Bayrağımızı uzayda gururla taşıyacak uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi.

 

*Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek Alper Gezer Avcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri’nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotudur. Yedek seçilen Cihangir Atasever kardeşimiz de ROKETSAN’da bir sistem mühendisidir.

 

 

Tarih: 29-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum