içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türk Fizik Derneği Başkanı Akkuş’tan korkutan açıklama “3. Dünya Savaşı Nükleer Olacak, bu savaşın kazananı olmaz, 5 milyar insan ölür”

Bugün başlayan ve üç gün sürecek olan Türk Fizik Derneği 38. Uluslararası Fizik Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Prof. Dr. Naci Akkuş “Kullanılacağı sürekli gündeme gelen nükleer silahlar konusu yani 3. Dünya Nükleer Savaşı. 3. Dünya Savaşı yapılacaksa bu nükleer bir savaş olacak. Nükleer savaşın kazananı olmaz, geçmişi ve geleceği yok eder. 3. Dünya Nükleer Savaşı insanlığın yok olmasına neden olur, bölgesel nükleer savaş tehlikesi var” dedi.

Türk Fizik Derneği Başkanı Akkuş’tan korkutan açıklama “3. Dünya Savaşı Nükleer Olacak, bu savaşın kazananı olmaz, 5 milyar insan ölür”
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Herodot Kültür Merkezi’nde bugün başlayan Türk Fizik Derneği 38. Uluslar arası Fizik Kongre’sine 55 ülkeden yaklaşık 600 bilim insanı katıldı. Etkinliğin 31 Ağustos- 4 Eylül 2022 tarihleri arasında 38. Uluslararası Fizik Kongresi, 5- 7 Eylül 2022 tarihleri arasında VIII. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Uygulamaları Kongresi ve 8- 11 Eylül 2022 tarihleri arasında da XIV. Ulusal Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu bölümleri halinde düzenleneceği açıklandı.

38. Uluslararasi Fizik Kongresinin açılışı bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Açılışa Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TENMAK Nüken Başkanı Prof. Dr. Erkcan Özcan, Türk Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

NÜKLEER SAVAŞIN BOYUTLARI BÜYÜK OLUR

 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, CERN ile ilişkiler, balistik ve hipersonik füzeler, yapay zekanın gelecekteki hakimiyeti konusunda bilgiler verdi. Akkuş gündemde oan Rusya ve Ukrayna savaşı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken gündemde olan nükleer savaş ile ilgili korkutucu açıklamalarda bulundu.

 

 

NÜKLEER SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ

Akkuş “Kullanılacağı sürekli gündeme gelen nükleer silahlar konusu yani 3. Dünya Nükleer Savaşı. 3. Dünya Savaşı yapılacaksa bu nükleer bir savaş olacak. Bunu açık kaynaklar ortaya atıyor. Gazetelerde, dergilerde çıkan açıklamalarda, hem devlet başkanlarının hem de sözcülerinin yaptığı açıklamalarda bu söyleniyor. Biz toplum olarak bunun nasıl bir ciddi problem olduğunu bilmiyoruz. Rusya– Ukrayna savaşında nükleer silah kullanımı çok defa gündeme geldi. Nükleer savaşın kazananı olmaz, geçmişi ve geleceği yok eder. 3. Dünya Nükleer Savaşı insanlığın yok olmasına neden olur” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Baki  Akkuş

 

ÇIKACAK BİR NÜKLEER SAVAŞTA 5 MİLYAR İNSAN ÖLÜR

Akkuş açıklamasının devamında ise  “Geçenlerde bir üniversitenin yaptığı açıklamada bir topyekun nükleer savaşta 8 milyar nüfuslu Dünya’da 5 milyar kişinin öleceği, 3 milyar kişinin de nükleer kış etkisi ve radyoaktif serpintiden dolayı yok olacağı yönünde bir açıklaması var. Böylece Dünya yaşanmaz bir hale gelecektir. Böyle bir savaşta nükleer silahın gücüne bağlı olarak yüz binlerce, milyonlarca insanın yok olmasının yanında sonrasında da radyoaktif serpintiden dolayı insanlar kanser vakalarından ölecek. Topyekun nükleer savaş olasılığı var ama çok düşük. Ama bölgesel bir nükleer savaş gündemde.” dedi.

Tarih: 31-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum