içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türk basketbolunun efsane ismi Nur Germen son yolculuğuna uğurlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve önceki gün yaşamını yitiren Basketbol milli Takımı ve Galatasaray’ın Milli oyuncu ve antrenörü Nur Germen bugün akşam saatlerinde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Türk basketbolunun efsane ismi Nur Germen son yolculuğuna uğurlandı
Haberi Sesli Dinle

Son 35 yılını Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde geçiren ve önceki gün yaşamını yitiren Türk basketbolunun ve Galatasaray Kulübü’nün efsane oyuncusu ve antrenörü 73 yaşındaki Nur Germen bugün ikindi namazından sonra düzenlenen cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Bitez Adliye Camii’nde düzenlenen törene tabutu Galatasaray ve  Türk Bayrakları sarılı olarak getirilen ve 76 kez A Milli Takım formasını giyen Germen’in cenaze törenine eşi Emine Germen, kızı Ebru Germen, kız kardeşi Oya Germen ile Basketbol Federasyonu Genel sekreteri Ömer Onan, Basın ve halkla İlişkiler Sorumlusu Murat Yosmaoğlu, Bodrum Galatasaraylılar Derneği Başkan yardımcısı Nazif Barlas, Basketbol A Milli takım oyuncularından Melih Elçin, Orhun Ene, Mehmet Ömür ve Mahmut Uslu katıldı. Cenazeye Bodrum’daki basketbol takımlarının da katıldığı görüldü.

 

 

EŞİ VE KIZI DAKİKALARCA TABUTUNUN BAŞINDAN AYRILAMADI

 

Ceraze töreni öncesinde camiye getirilen Nur Germen’in tabutu üzerine kapanan eşi Emine ve kızı Ebru Germen'in dakikalarca gözyaşı döktüğü ve cenazenin başından ayrılamadıkları görüldü.Federesyon Genel sekreteri Ömer Onan yaptığı açıklamada “Basketbolumuz çok önemli ve değerli bir büyüğünü kaybetti. Gerçekten türk basketboluna çok emeği geçen, sayısız oyuncular yetiştiren Nur abi bizim için çok önemliydi, başımız sağolsun” diye konuştu.

 

Nazif Barlas

 

SON 35-40 YILINI BODRUM’DA GEÇİRMİŞTİ

 

Bodrum Galatasaraylılar Derneği kurucusu ve başkan yardımcısı Nazif Barlas ise yaptığı açıklamada ““35-40 senedir Bodrum’da yaşıyordu. Basketbol camiasının önemli şahsiyetlerindendi. Milli takımda da hocalık yaptı. Galatasaray’ın seneler sonra basketbol takımının şampiyon olmasını sağladı. O kadronun içindeydi. Benim takım kaptanımdı. Ben ilk Galatasaray A takımına çıktığımda, hatta beni de çok severdi. Çok sevişirdik. ‘Kardeşim’ dedi, minik, yıldız, genç takımlarında beraber oynamıştık. Hatta hep derdim ‘Nuri abi A takımına çıktım, ilk sayımı senin sayende senin verdiğin pasla Karşıyaka’ya attım’ deyip, öyle esprilerimiz vardı. Çok değerliydi, çok üzgünüz. Gördüğünüz gibi tüm spor camiası, basketbol camiası hepsi burada, Bodrum’dalar. Diyecek bir şey bulamıyorum. Çok değerliydi, yazık oldu. Yavaş yavaş abilerimiz gidiyor. Üzülüyoruz. Kalan bütün abilerimize sağlık sıhhat versin.” Dedi.

 

 

GALATASARAY BAYRAĞI İLE UĞURLANDI

 

Cenaze namazının ardından Nur Germen Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi. Germen’in toprağa verildiği sırada eşi Emine Germen’in isteği üzerine mezarının içerisine Galatasaray bayrağının konulduğu görüldü.

 

Nur Germen kimdir?

Nur Germen basketbolcu olarak Kolejliler, Galatasaray, Muhafızgücü, Tofaş SAS ve Yenişehir Meysu'da basketbol oynadı. Döneminin en iyi basketbolcuları arasında yer alıp 76 kez genç ve A millî oldu.

1971 ve 1975 yıllarında Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılan Türkiye millî basketbol takımında yer aldı. 1972 yılında aktif sporcuyken Galatasaray Lisesi'nin erkek basketbol takımını çalıştırmaya başladı.

 

 

(Ömer Onan)

 

Tarih: 02-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum