içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türk atletizminin acı günü, Nejat Kök yaşamını yitirdi

Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanlarından, uluslararası atletizm istatistikçisi ve eğitim adamı Nejat Kök, Aydın’da hayatını kaybetti.

Türk atletizminin acı günü, Nejat Kök yaşamını yitirdi
Haberi Sesli Dinle

Türk atletizminin duayenlerinden eski başkanlarından uluslararası atletizm istatistikçisi ve eğitim adamı 83 yaşındaki Nejat Kök, Aydın’da yaşamını yitirdi.

Atletizm Federasyonu Nejat Kök’ün ölümü ile ilgili açıklama yaptı.Yapılan açıklamada hayatının 50 yılından fazlasını atletizme hizmetle geçiren, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 1974-75 döneminde başkanlığını yapan, yıllarca TAF’ın teknik kurul ve yönetim kurullarında görev alan Nejat Kök, Aydın’da 83 yaşında hayata veda etti.

 

AVRUPA’NIN EN İYİ İSTATİSTİKÇİSİYDİ

Avrupa Atletizm Birliği’nin resmi istatistikçisi olarak da uzun yıllar görev yapan Nejat Kök, 2000’li yıllarda Türkiye Atletizm Yıllığı’nı yayınlayarak atletizme büyük katkı yapmıştı. Kök, ayrıca Cumhuriyet başta olmak üzere çeşitli gazetelerde yazdığı yazılar, TRT yayınlarında Olimpiyat ve Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yaptığı yorumlarla yıllarca kamuoyunu bilgilendirdi.

 

 

CENAZESİ İZMİR’DE TOPRAĞA VERİLECEK

Yıllarca ders verdiği ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden emekli olan Kök, bir süredir tedavi görmekteydi. Nejat Kök’ün vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan TAF Başkanı Fatih Çintimar, “Atletizme hizmet veren çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Kendisiyle son dönemlerinde çalışma fırsatımız da oldu. Allah’tan rahmet diliyorum. İstatistik alanında bizlere büyük katkılar sağlamıştı” diye konuştu. Nejat Kök’ün cenazesi, doğum yeri olan İzmir’in Karabağlar ilçesinde 31 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

 

Tarih: 29-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum