içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Turizmciler uyardı: Kış turizminde patlama beklemeyin

Turizm Düşünce Platformu (Think Tank) üyeleri bir araya gelerek turizm sektördeki son gelişmeleri ele aldı.

Turizmciler uyardı: Kış turizminde patlama beklemeyin
Haberi Sesli Dinle

Turizmde yaşanan gelişmeleri olduğu gibi ele alan, sorunlarını sansürsüz tartışan Turizm Düşünce platformu üyeleri Destination Service Turkey Genel Müdürü Metin Girgin, LMX Türkiye Direktörü Serdar Bayraktar, Novanta / Suntalya Product Manageri Selim Lapa, Prime Travel Ürün Müdürü Metin Aktay, Software _ Automation_Networking  (S.A.N) Satış ve Pazarlama Müdürü Haydar Soyaslan, otel genel müdürleri Hediye Çete, Adnan Soyaslan, Metin Peltek,  Seyfi İmamoğlu, Atilla Cengiz ve Hakan Toksöz   ve Turizmdays.com editörü Emin Demir'in katılımıyla Lara'da bulunan F Mutfak Booking Stories'te toplandı.

 

Kış aylarında turist akını olmaz…

Turizmciler, turizm sezonunun iyi gittiğini ama söylendiği gibi tüm otellerin dolmadığını belirterek, şunları söylediler:

‘’Lüks segment otellerdeki doluluk oranları daha yüksek. Ancak sadece Temmuz ve Ağustos aylarının dolu geçmesi yetmiyor. En az 7 aylık sürede otellerin doluluklarının yüksek olması ile otelcilerin gelirleri daha da artar. Geçen yıla göre bu yıl turizm iyi gidiyor ama 2019 yılı rakamları yakalanamadı. Son günlerde Avrupa’da yaşanan enerji krizi nedeniyle kış aylarında Antalya’daki otellere akın olacağı şeklinde söylemler oluyor. Böyle bir akın beklenmiyor. Belki kış aylarında gelen turistin yüzde 10 kadar daha fazlası gelebilir ama otellerin dolacağı söylemi yanlış. Avrupalı kış aylarında denize girebileceği ülkelere gitmeyi tercih ediyor.’’

 

İngiliz turist sayısında artış

Turizmciler İngiliz turistlerin Ege’den sonra Antalya bölgesine de gelmeye başladığına dikkat çekerek, ‘’İngiliz turist Antalya bölgesini de sevdiler. İngiliz turistin gelişleri her yıl daha da artıyor. Böyle giderse 2023 yılında İngiltere’den Türkiye’ye toplamda 5 milyon civarında bir turist gelebilir’’ dediler.

Tarih: 18-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum