içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Turistik Paros adası alev alev yanıyor evler boşaltılıyor

Yunanistan’ın Ege Denizi’nin ortasındaki dünyaca ünlü tatil adası Paros’da bu sabah saatlerinde çıkan yangın önlenemiyor.,

Turistik Paros adası alev alev yanıyor evler boşaltılıyor
Haberi Sesli Dinle

Köylerdeki evlere yaklaşan alevler nedeniyle üç köyün boşaltıldığı Yunanistan anakaradaki büyük iller ve adardan itfaiye ve askeri yardım ekiplerinin adaya gönderildiği belirtildi.

Yunanistan’ın dünyaca ünlü tatil adası Paros’ta bu sabah saatlerinde makilik alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. 9 Saatte yaklaşık 150 hektarın kül olduğu yangının köylere ulaşması üzerine üç köyün boşaltıldığı Atina, Pire, Naksos ve Samos'tan takviye itfaiye ve askeri birliklerin takviye olarak gönderildiği belirtildi.

 

 

ÜÇ KÖY BOŞALTILDI, ADADA ELEKTRİK YOK

 

Yangın bölgesinde halen 5 helikopter ile iki uçak ve 100’e yakın itfaiye ve sivil vatandaşın müdahale ettiği yangının kontrol altına alınamadığını ve büyüdüğünü belirten  Paros Belediye Başkanı Markos Kovaios, "Her taraf makilik ve otlar çok kuru, rüzgar çok şiddetli, ne yapıldıysa alevler önlenemiyor, alevlerin önünde köyler var tedbir amaçları insanları boşalttık, adanın büyük bölümünde elektrik verilemiyor, su hatlarında arızalar meydana geldi, yangının kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor” dedi.

 

 

Tarih: 27-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum