içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türeci ve Şahin Yunan Cumhurbaşkanından ödüllerini aldı

İlk Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech firmasının kurucu ve yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’e Selanik’te “İmparatoriçe Theofano” ödülü verildi.

Türeci ve Şahin Yunan Cumhurbaşkanından ödüllerini aldı
Haberi Sesli Dinle

BioNTech firmasının kurucu ve yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’e geliştirdikleri Kovid-19 aşısıyla insanlığa katkılarından dolayı Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen törende ”İmparatoriçe Theofano” ödülü takdim edildi.

Törene Theofano Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Stavros Andreadis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulu, İrlanda eski Cumhurbaşkanı Mary McAleese, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, Alman Parlamentosu eski Başkanı Rita Süssmuth, Makedonya-Trakya Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis, Pfizer’ın Yunan kökenli CEO’su Albert Burla, Selanik Aristotelio Üniversitesi Rektörü Nikos Papaioannou katıldı.

 

CUMHURBAŞKANI SAKELLAROPOULU “YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 

Ödülü Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin’e Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu verdi. Geliştirdikleri aşı sayesinde salgının belirsizliğinden kurtulmuş durumda olduğumuzu vurgulayan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulu, “Bunun için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ATATÜRK'ÜN EVİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Türeci ve Şahin  geldikleri Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret etmeyi ihmal etmediler. Çift anı defterine “Atatürk’ün doğduğu yeri ziyaret etmek, Türk kökenli bilim insanları olarak bizler için bir onurdur. Atatürk, modern Avrupa’nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz.” ifadelerini yazdılar.

 

Tarih: 14-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum