içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tarım okulu ve müzesi açıldı

Bodrum Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlıkları tamamlanan İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi ile İkinci Gençlik ve Tarım Kampı açılışı gerçekleştirildi.

Tarım okulu ve müzesi açıldı
Haberi Sesli Dinle

Pınarlıbelen Mahallesi Etrim Mevkii’nde düzenlenen açılış törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra  bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Tarım Kampı’nın ilk grup öğrencileri katıldı.

Köy okulları mezunlarından emekli Öğretmen Ali İhsan Yücel “İsmail Hakkı Tonguç’un okulunda benim 7 yılım geçti. Ben de bir köy çocuğu, çobandım. Okumaya ekonomik gücüm yoktu. Bir köy enstitüsü öğretmeni elimizden tuttu, köy enstitüsüne götürdü ve İsmail Hakkı Tonguç’un kurmuş olduğu okullarda 7 yıl okudum, öğretmenlik yaptım. Köy okullarının ve enstitülerinin kurucularından olan İsmail Hakkı Tonguç’un projeleri birçok ülkede örnek alındı’ dedi.

 

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Etrim köyünde, bu bölgede verdiğimiz sözlerin arkadaşlarımızın büyük çabası sayesinde yerine geldiğini görebiliyorum. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurmayı planladık ve arkasından hemen çalıştay başladı, manifestomuz çıktı. Kooperatifimizi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’müzü, Ar-Ge ve Tohum Merkezimizi kurduk. Ekim dikim ile birlikte fide dağıtmaya başladık. Garaova Halk Süt’ü çıkardık. Yapılan işleri tek tek irdelediğimizde çok ciddi bir emek var ve sonuçları da alınmış durumda. Burası bizim için hep özeldi ve buraya hep bizden sonra da yaşayacak bir alan yaratmak istemiştik. İsmail Hakkı Tonguç’un ismini beraber kararlaştırdık ve buraya bu ismi de koyduk ki hep yaşasın diye ve bence çok anlamlı oldu. Bu atılan adımlar küçük görünebilir ama bilin ki hepsinin bir hedefi var. Bu yaptığımız çalışmalar tarımın tekrar bu topraklarda filizlenmesine ve yerinde üretime yol açacak. Bu da sebzenin dışarıdan gelmesini engelleyerek kendi bölgemizde üretip kendi bölgemizde tüketimi sağlayacağız” diye konuştu.

 

Projede emeği geçenlere plaketleri verilirken Arıcılık Sertifikası da sahiplerine teslim edildi. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesi’nin açılışını yapan Ahmet Aras, vatandaşlarla müzeyi gezdi.

Tarih: 08-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum