içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Süt Birliği’nden yangın mağduru çocuklara “Geleceğimizi Yeşertiyoruz” projesi

Muğla’nın Milas ilçesinde orman yangınlarından mağdur olan köylerde yaşayan çocuklara Milas Süt Birliği maddi ve manevi destek verdi. Birlik “Geleceğimizi Yeşertiyoruz” isimli sosyal sorumluluk projesiyle, 11 gün süren yangında zarar gören mahallelerden Fesleğen’de, ilkokul öğrencilerine resim atölyesi düzenledi ve tüm öğrencilere tablet hediye etti.

Süt Birliği’nden yangın mağduru çocuklara “Geleceğimizi Yeşertiyoruz” projesi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Milas ilçesindeki  Milas Süt Birliği, Milas’a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başladıktan sonra 9 köyde etkili olan orman yangınından olumsuz etkilenen çocukların psikolojilerini düzeltmek için Geleceğimizi Yeşertiyoruz isimli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. İlk proje etkinliği, yangının 3 gün boyunca etkili olduğu ve 11 gün sonra kontrol altına alınarak söndürüldüğü Fesleğen Köyü ilkokulunda yeni eğitim-öğretim yılı açılışı ile birlikte gerçekleştirildi. Pandemi tedbirleri altında gerçekleştirilen proje etkinliğine ve açılış törenine Milas Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Fesleğen Mahallesi Muhtarı Ferhat Kaba, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, Fesleğen İlkokulu Müdür Velili Yeşim Gülbaş, okul personeli ve öğretmenler, Milas TEMA Sorumlusu Mehmet Nergiz, velililer ve çocuklar katıldı.

 

YALNIZ PALYAÇO SİHİRBAZLIK GÖSTERİSİYLE ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ

 

Yalnız Palyaço lakaplı Bülent Fuat Aydoğan, sabah saatlerinde velileriyle okula gelen çocuklara renkli bir hoş geldin gösterisiyle karşıladı. Palyaço ile eğlenen çocuklar, sihirbazlık oyunları sunan ve müzikli etkinlikler gerçekleştiren Yalnız Palyaço’yu ilgiyle takip ederek bol bol alkışladı.

 

 

FİDANLAR EL BİRLİĞİYLE TOPRAKLA BULUŞTU

 

Etkinlik daha sonra okul bahçesine temsili fidan dikimi ile devam etti. Protokol üyeleri ve çocuklar, okul bahçesinde hazırlanan alanlara çam, armut, ıhlamur ve ceviz fidanlarını dikerek, yeşil bir gelecek için doğayı koruma sözü verdi.

 

GÖNÜLLÜ RESİM ÖĞRETMENLERİ VE PSİKOLOGLAR EŞLİĞİNDE RESİM YAPTILAR

 

Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi etkinlikleri fidan dikimi sonrasında öğrencilerin gönüllü resim öğretmenleri ile Milas Rehberlik Araştırma Merkezi’nden psikologlar eşliğinde sınıfta ve okul bahçesindeki asırlık kestane ağacı gölgesinde resim çizmesi ile devam etti.

Yangında travma yaşayan yada olumsuz etkilenen çocuklar, resim atölyesinde duygu ve düşüncelerini tuvale işledi.

Milas Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, “ Çok acı bir yangın yaşadık, ciğerlerimiz yandı. Bu proje bizim için de büyük önem taşıyor. Çünkü çocuklarımızda yangının oluşturduğu olumsuzlukları en aza indirmeyi ve çocuklarımıza doğa sevgisini kazandırmayı hedefliyor” dedi

 

 

“GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, çocukların en değerli gelecek olduğuna belirterek “Bu nedenle Milas Süt Birliği olarak yıllardır çocuklarımız için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Bu yıl hepimizi derinden üzen acı bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bu yangınlarda ciğerlerimiz olan ormanlarımız yandı, yöre halkımızın, üreticilerimizin tarlaları, zeytinlikleri, evleri yandı. Bu korkuyu, acıyı hepimiz yaşadık ancak en derin yaşayan çocuklarımız oldu. Biz de Milas Süt Birliği olarak çocuklarımızın psikolojisini nasıl düzeltebiliriz diyerek, Geleceğimizi Yeşertiyoruz isimli sosyal sorumluluk projemizi hazırladık” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇOCUKLAR YANGININ OLUMSUZ İZLERİNİ VE UMUDU TUVALE AKTARDI

 

Projede görev alan resim öğretmenleri, sanatın tüm dallarının iyileştirici bir güce sahip olduğunu ifade ederek, çocukların yangının olumsuz izlerini tuvale aktardıklarını söyledi. Resim atölyesinin çocuklar için adeta sanatla bir terapi etkinliğine dönüştüğünü söyleyen resim öğretmenleri, yangına dair olumsuz manzaraların yanı sıra çocukların umudu temsil eden renkleri kullanarak yeşil doğayı da resmettiğini anlattı.

Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi etkinliği, hatıra fotoğrafı çekimi ile çocuklara ve velilere, davetlilere süt ve ayran ikramıyla sona erdi.

 

Tarih: 07-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum