içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Süslü Kadınlar otomobilsiz kentler için bir araya geldi

Süslü kadınlar sürdürülebilir ulaşım ve otomobilsiz kentler için bir kez daha pedal çevirdi.

Süslü Kadınlar otomobilsiz kentler için bir araya geldi
Haberi Sesli Dinle

Sürdürülebilir ulaşım, otomobilsiz şehirler ve doğanın korunması amacıyla organize edilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 32 ülke 200 şehirle eşzamanlı olarak Marmaris’te de gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı’ndan hareket eden yaklaşık 100 bisikletli kadın şehir turunun ardından yine aynı yere dönerek müzik eşliğinde dans etti. Belediye’ye ait ikram aracı da katılımcılara ikramlarda bulundu.

Birçok kadının çocuklarıyla birlikte katıldığı ve bisikletlerini çiçeklerle süslediği etkinliğe erkekler de destek verdi. Trafik polisi eşliğinde, bisikletli kadın polislerin de katılımıyla Atatürk Caddesi’nden sürüşe başlayan grup Uzunyalı’da ilgiyle karşılandı. Süslü kadınlara, izleyenler de alkışlarla destek verdi.

 

 

EŞİT HAKLARA SAHİBİZ

Etkinlik öncesi katılanlar adına açıklama yapan Yağmur Tezcan Demirel “Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve kadın ile erkeğin eşit haklara sahip olduğunu vurgulamak amacıyla buradayız. Tüm dünyada binlerce kadın pedalların itici gücünü toplumda da göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu. Turun tamamlanmasının ardından kadınlar eğitmen eşliğinde zumba dansı yaptı.

 

 

Tarih: 20-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum