içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sınır muhafızları göçmenlere ateş açtı, 1 göçmen kaçakçısı vuruldu

Yunanistan sınır muhafızlar Yunanistan Türkiye snır bölgesindeki Meriç Nehri yakınlarında göçmenlere ateş açtı, 1 göçmen kaçakçısının vurularak ağır yaralandığı belirtildi.

Sınır muhafızları göçmenlere ateş açtı, 1 göçmen kaçakçısı vuruldu
Haberi Sesli Dinle

Batı Trakya’nın Rodop ilinde, Kösemescit (Mesti) köyü yakınlarındaki kırsal bir bölgede dün sabah karşı meydana gelen olayda sınırı geçen bir grup göçmene Yunanistan sınır muhafızları ateş açtı. 1 göçmen kaçakçısının ağır yaralanarak Dedeağaç Hastanesi’ne kaldırıldığı olayın ardından Yunanistan plisi açıklama yaptı.3 Mayıs 2023 saat 04:30’da bir insan kaçakçısı vuruldu.

POLİS AÇIKLADI” DUR İHTARINA UYMADILAR”

Polisten yapılan açıklamada“Şapçı (Sapes) Sınır Muhafız Müdürlüğü polisleri tarafından göçmen taşıma şüphesiyle kontrol edilmek istenen bir araç “Dur” ihtarına uymadı ve hızlanarak tehlikeli manevralar yaptı.

Daha sonra araç sürücüsü bölgedeki bir ağılda durdu ve araç içerisindeki 7 göçmenle birlikte araçtan inerek yaya olarak kaçmaya başladı.

Bu sırada bir polis memuru kendilerine ateş açarken, insan kaçakçısı – sürücü ağır olarak yaralandı ve ambulansla Dedeağaç (Alexandroupoli) Hastanesi’ne kaldırıldı.

7 göçmen, ülkeye illegal olarak girmek suçundan tutuklandı.

Savcılık, göçmenler ve insan kaçakçısı dışında, ateş eden polis memuru hakkında da soruşturma başlattı” denildi.

 

 

Tarih: 06-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum