içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sıla Cinoğlu Bodrum’un ABD’deki gururu oldu

Bodrum'da yaşayan 19 yaşındaki voleybolcu Sıla Cinoğlu üç yıl önce burs kazandığı ABD’deki liseden sonra ünül üniversitenin Uzay ve Uçak Mühendisli Bölümü’ne burslu eğitim kazandı. Cinoğlu eyaletin önemli voleybol takımlarından İmpact Kulübü takımının değişmez oyuncusu Bodrum’un gururu oldu . Cinoğlu “Gençlerimiz hayallerinin peşinden bıkmadan usanmadan koşsunlar araştırsınlar, yılmasınlar. Büyük korku ve gerginliklerle tek başıma geldiğim ABD’de en iyi bölüm ve iyi bir kulüpte oynuyorum” dedi.

Sıla Cinoğlu Bodrum’un ABD’deki gururu oldu
Haberi Sesli Dinle

UZAY VE UÇAK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜ KAZANDI

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahellesi’nde yaşarken üç yıl önce ABD’nin İndiana eyaletinde ki bir lisede burslu eğitim hakkı kazanan 19 yaşındaki 1. 92 boyundaki Lisanslı voleybol oyuncusu Sıla Cinoğlu bu kez Newyork kentindeki Clarkson Üniversitesi’nin Uzay ve Uçak Mühendisliği (Areorscope) Bölümü’nü tam burslu olarak kazandı.

Tatil için Bodrum’daki annesi Gaye Esin ve eski basketbolcu babası Tuncay Cinoğlu’nun yanına gelen ve Ağustos ayında ABD’ye dönecek olan Sıla Cinoğlu başarısını anlattı.

 

ÜLKEME DÖNEREK YARARLI OLMAK İSTİYORUM

ABD’deki liseyi burslu tamamladıktan sonra sınavlarına girdiği Clarkson Üniversitesi’nide bursla kazandığını belirten Cinoğlu “Çocukluğumdan beri uçaklara ve uzay teknolojisine büyük ilgim vardı. Matematik ve fen bilimlerinde kendimi geliştirdim ve bursları kazandım. Bodrum’da ortaokulu  okurken yaptığım araştırmalar ile ABD’de burs olanağı elde ettim ve tek başıma ABD’ye gittim. Çekinerek ve bazı korkularla gittiğim ABD’De hem eğitimde hem sporda başarılı oldum. Amacım uçak ve uzay teknoljisinde kendim geliştirip iyi eğitmi ve tecrübe edindikten sonra ülkeme gelerek birikimim burada paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuda ülkemizde ne yazık ki sadece 4-5 üniversite belirli ölçüde eğitim verebiliyor” dedi.

 

 

SPOR VE EĞİTİM BİRBİRİNİ DESTEKLİYOR

Türkiye’de Eczacıbaşı ve Doğuş Spor Kulübü’nde voleybol oynadığını belirten Cinoğlu ABD’denin önde gelen takımlarından İmpact Voleybol Kulübüne orta oyuncu olarak transfer  olduğunu belirterek “Çok iyi bir zaman yönetimi ile çalışıyorum. Haftanın 6 günü antrenmanım var. Hem eğitim hem sporu birlikte götürüyorum,. Ayrıca üniversite takımında oynuyorum. Bodrum’daki antrenörüm Sezer Gezginci’nin aşıladığı spor disiplini ile bir çok zorlukların üzerinden gelebiliyorum. Ailemde her iki konuda bana önemli destek verdi” ifadelerini kullandı.

 

HİÇBİRŞEYDEN YILMASINLAR, KORKTUM AMA YILMADIM

Yurt dışında eğitim görmek isteyen Türk gençlerinin bunu imkansız olarak görmemeleri gerektiğin belirten Cinoğlu “Hiç yılmasınlar korkmasınlar, hiçbirşey imkansız değil, erken yaştan itibaren hedef ve hayallerinin peşinden gitsinler. Çok yönlü araştırsınlar. Herkese dünyanın bir yerinde bir noktasında eğitim olanağı iş olanağı var. Bende farklı kaygılar, korkularla geldiğim ABD’de hedefime amaçlarıma adım adım yaklaşıyorum. Hem donanımlı bir uzay ve uçak mühendisi hemde iyi bir profesyonel voleybolcu olmak istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Tarih: 10-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum