içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Selahattin Demirtaş: Aktif politikayı bırakıyorum

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını açıkladı. Demirtaş seçim sonrası siyaseti bırakan ilk siyasi oldu.

Selahattin Demirtaş: Aktif politikayı bırakıyorum
Haberi Sesli Dinle

6 buçuk yıldır Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını duyurdu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, "Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum" ifadelerine yer verdi.

HDP'YE ELEŞTİRİ GETİRDİ

"Yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız. Son beş yıldır HDP Genel Merkezi'ne yazdığım mektuplarla bu gerçeği anlatmaya çalışıyorum fakat her seferinde sesim yankılanıp bana geri dönüyor" diyen Demirtay  "cezaevinden mücadeleyi sürdüreceğini, aktif politikayı bu aşamada bıraktığını" söyledi.

Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum.

Eleştirilerden yaralanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum."

 

 

 

Tarih: 31-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum