içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sakız Adası yanıyor köyler boşaltılıyor

Sakız Adası’nda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Bazı yerleşim bölgelerinin boşaltılmaya başlandığı belirtildi. Köylerde bazı evler yandı, bir itfaiyeci zehirlenerek hastanelik oldu.

Sakız Adası yanıyor köyler boşaltılıyor
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan'ın Sakız Adası’nda bu sabah saatlerinde makilik alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Katavasi bölgesinde çıkan yangın yerleşim yerlerine doğru yayılınca iki köy halkı bölgeden çıkarıldı. Halen devam eden gittikçe büyüyen yangına 12 arazöz, 6 uçak, 4  helikopter ve 100’e yakın itfaiye ve vatandaşlar söndürmeye çalışmalarına devam ediyor. Bölgede saatteki hızı 60 km. nin üzerinde esen rüzgar ve 40 derecenin üzerindeki hava sıcaklığı nedeniyle yangının büyüdüğü çevre adalar ile Atina ve Rodos Adası’ndan askeri uçaklarla yardım takviyesi istendiği açıklandı.Yangın sırasında bazı çiftlik evlerinin zarar gördüğü ve yangının büyüyerek devam ettiği kontrol altına alınamadığı açıklandı.

Yangında bazı küçükbaş hayvanlarında telef olduğu belirtildi. Difeha Köyü’nün boşaltılmaya başlandığı belirtilirken yangının enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması ile başladığı açıklandı.

 

 

 

Tarih: 08-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum