içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ressam Tülay Bayraktar: Kadının yok varsayıldığı bir dönemden geçiyoruz

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün peyzajlar, şehirler ve kadınların ağırlıkta olduğu resim sergini açan Ressam Tülay Bayraktar “Kadının yok varsayılmaya çalışılan bir dönemden geçiyoruz, tarihe damgasını vuran kadını yok sayamazlar. Bu nedenle kadının özgün kimliğini eserlerime yansıtarak bir mesaj vermek istedim” diye konuştu.

Ressam Tülay Bayraktar: Kadının yok varsayıldığı bir dönemden geçiyoruz
Haberi Sesli Dinle

Çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdüren ancak yılın altı ayını Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde geçiren ressam Tülay Bayraktar Milta Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde açtığı “Effect of Line” isimli resim sergisinin açılışını sanatseverlerle birlikte yaptı.

Bayraktar akrilik boya ile yaptığı ve 30 eserinin yer aldığı 7. Kişisel sergisinde 30 eserin yer aldığını ve eserlerinde peyzajlar, şehirler ve kadınları ön plana çıkardığını belirterek “Amacım burada doğanın güzelliklerini kadının değerini ve önemini ön plana çıkarmak. Kadının yok varsayılmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bunu kabul etmemiz asla mümkün olamaz. Kadın yok varsayılamaz. Bu nedenle kadının özgün kimliğini ve yaşam boyunca özgürlük için verdiği mücadelelerini eserlerime yansıtmaya çalıştım” dedi.

Bayraktar’ın sergisi 26 Haziran 2022 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

 

 

 

 

Tarih: 18-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum