içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Oyun Tabanlı Öğrenme İle Matematiği Sevecekler!

Ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, matematiği sevdirmek, problemler üzerinden çoktan seçmeli değil, çoğul düşüncelerle çözümler üretmeyi ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yürütülen “Matematik Ligi” başladı.

Oyun Tabanlı Öğrenme İle Matematiği Sevecekler!
Haberi Sesli Dinle

Milas ilçesinde  ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, matematiği sevdirmek, problemler üzerinden çoktan seçmeli değil, çoğul düşüncelerle çözümler üretmeyi ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yürütülen “Matematik Ligi” başladı. 28 ortaokul 11’er kişilik takımları eş zamanlı olarak 13.12.2021 Pazartesi günü itibariyle ilk maçlarını yaptı.


28 Okul Takımı
4’erli takımdan oluşan 7 grupta toplam 28 okul takımının katıldığı Lig karşılaşmalarının ilk maçı 13 Aralık 2021’de yapıldı. Gruplardaki takımlar toplamda 6 maç yapacak ve yenen takım 3 puan, yenilen takım 0 puan, beraberlikte ise 1 puan alarak her gruptan 2 takım bir üst tura çıkacak.


Çift devreli lig usulüne göre organize edilen ligde, öğrenciler sporcu, matematik öğretmenleri antrenör, okul yöneticileri hakem, okuldaki diğer öğrenciler ise taraftar oluyor. Üst tura çıkan 14 takım eleme usulü ile tek maç yapıp 7 takım çeyrek finale çıkacak ve elenen takımlardan en yüksek puan alan takım ile beraber 8 takım çeyrek finale kalacak. Çeyrek finale kalan takımların yaptıkları maçların sonucunda ise eleme usulü ile yarı final takımları belli olacak. Yarı finale kalan 4 takım arasında eleme usulü maç yapılacak olup, galip takımlar 1. lik, 2. lik mağlup takımlar ise 3.’lük, 4.’lük maçı yapacak.


Final müsabakaları 2022 Mayıs ayının son haftasında lige katılan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olup lige katılan tüm öğrencilere katılım belgesi, sinema ve yemek bileti takdim edilecek.


Milas 2. Geleneksel Matematik Ligi sonuçlarına göre 3. olan takıma 500 TL para ödülü, 3.’lük madalyası ve kupası, 2. olan takıma 750TL para ödülü, 2. lik madalyası ve kupası, 1. olan takıma 1000TL para ödülü 1.lik madalyası ve kupası verilecek.

 


Bu yıl 2. si düzenlenen Matematik Ligi ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, matematiğin en önemli amacının doğuştan itibaren insanlarda var olan düşünme yeteneğini geliştirmek olduğunu vurgulayarak “Böylece Matematik, insanların yaşamlarında karşılaştıkları olaylara karşı düşünmeye, var olan sorunları incelemeye ve doğru yolu bulmaya sevk eder. Dolayısıyla insanlar matematik sayesinde dikkatli ve düzenli olmaya, karşılaştıkları problemler karşısında çözüm yolları aramaya başlar” dedi.


Geleceğin yöneticisi olan gençlerimizin yakın gelecekte karşılaşacakları ve hayatlarına yön verecek olan sınavlara karşı güdülenmelerini, matematiği sevmelerini ve matematiğe karşı olan ilgilerini arttırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Bal, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “2019 yılında başladığımız salgın nedeni ile tamamlayamadığımız 1. Matematik Ligi’nin bize çok güzel dönütleri oldu. Hem okullar ve öğrenciler arası kaynaşma, hem çocukların farklı mahalle ve okulları ziyaret etmesi, hem de farklı bakış açıları kazanmasının yanında ilçe matematik netlerinde belirgin artışlar meydana geldi. Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye için ‘Oyun Tabanlı Öğrenme’ yaklaşımı ile düzenlediğimiz Matematik Ligi’nin 2.’sini yapıyor olmaktan hem ilçemiz hem de şahsım adına büyük mutluluk duymaktayım. Milas’ta futboldaki gibi 11’er kişilik 28 takımımızın bir arada yarıştığı Matematik Liginde sonuç ne olursa olsun hepimizin kazanacağına olan inancım tamdır. Tüm takımlarımıza başarılar dilerim”


Maç tarihleri

2. Maç 28 Aralık 2021 Salı
3. Maç 19 Ocak 2022 Çarşamba
4. Maç 17 Şubat 2022 Perşembe
5. Maç 4 Mart 2022 Cuma
6. Maç 17 Mart 2022 Perşembe

Üst tur 30 Mart 2022 Çarşamba
Çeyrek Final 19 Nisan 2022 Salı
Yarı Final 9 Mayıs 2022 Pazartesi
Final Mayıs ayının son haftası

Tarih: 16-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum