içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Omikron varyantı nedeniyle yeni yıl kutlamaları YASAKLANDI

Omicron virüsü nedeniyle Yunanistan’da çift maske zorunluluğu getirildi, Noel kutlamaları yasaklandı

Omikron varyantı nedeniyle yeni yıl kutlamaları YASAKLANDI
Haberi Sesli Dinle

Omikron virüsünün hızla yayılması üzerine komşu Yunanistan’dan yarından itibaren çift maske uygulamasına geçileceği ve yeni tedbirlerin alındığı duyuruldu. Halka açık Noel kutlamalarının yasaklandığı açıklandı. Yunanistan Sağlık Bakanlığı ülkede hızla yayılan Omikron varyantı nedeniyle yeni önlem ve yasaklar getirildiğini açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamayı hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou ile Sağlık Bakanı Thanos Plevris yaptı. Yunanistan medyasında yer alan haberlere göre Omikron varyantının durdurulamaması   nedeniyle Yunanistan’da yeni yasak ve önlemlerin yarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

 

 

HERYERDE MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

 

Yunanistan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda 24 Aralık 2021 tarihinden itibaren başlayacak yasak ve önlemlerin 2 Ocak 2022 tarihine kadar geçerli olacağı belirtildi. Yasakların en başında çift yaşamın her alanında iç ve dış mekanlarda, eğlence ve spor alanlarında, toplu taşıma araçları ve süpermarketlerde çift maske veya yüksek korumalı N95 maskesi kullanılacağı açıklandı.

 

NOEL’DE HALKA AÇIK KUTLAMALAR YASAKLANDI

 

Yunanistan’a gelen ziyaretçiler, girişte PCR’ye ek olarak, ülkeye girişin hem 2. hem de 4. gününde rapid testlere girecekler.

Herhangi bir sosyal aktivite önce self-test yapılması gerekecek. Yeni yasaklar 2 Ocak 2022 tarihine kadar geçerli olacak. Sağlık Bakanlığı 3 Ocak 2022 itibariyle neler uygulanacağını ilerleyen günlerde yeniden açıklayacak.

 

Tarih: 23-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum