içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Okul yönetimi velilerden para isteyemeyecek

Okul yönetimi ve okul aile birlikleri hiçbir şekilde bağış ya da yardım adı altında velilerden ücret talep edilmeyecek.

Okul yönetimi velilerden para isteyemeyecek
Haberi Sesli Dinle

2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlıyor. Okulların açılmasına günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul kayıt dönemi içerisinde hiçbir şekilde bağış ya da yardım adı altında velilerden ücret talep edilmeyeceğini, okullara 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lira gönderildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapmış olduğu açıklamasında “Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik” dedi.

 

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde okulların daha güçlü olabilmesi, kendi ihtiyacına kendisi karar verip bütçesini buna göre kullanabilmesi için bu yıl ilk kez temel eğitimden ortaöğretime kadar bütçeleri okullara gönderdiklerine değinen Bakan Özer “Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik. Biz istiyoruz ki okullarımız kendi ihtiyaçlarını kendileri gidersinler, velilerimiz ve okul aile birlikleriyle hiçbir diyaloğa girmeden tüm ihtiyaçlarını karşılayabilsinler. Çünkü bunu karşılayabilecek bütçemiz var. Bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

Tarih: 10-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum