içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Okul sporlarında başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Okul Sporları Müsabakalarında, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren, Türkiye ve Muğla’yı başarıyla temsil eden 77 öğrenci ödüllendirildi.

Okul sporlarında başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Haberi Sesli Dinle

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, protokol üyeleri, sporcular, aileleri, antrenörleri ve öğretmenler katıldı. Sporcu öğrencileri emek, gayret ve fedakarlıklarından dolayı kutlayarak sözlerine başlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş “Muğla’da yaklaşık 363 okul, spor faaliyetlerine katıldı. Şu anda 9 bin 800 lisanslı sporcumuz var. 1500’ün üzerinde ilkokul seviyesinde müsabakalara iştirak eden öğrencilerimiz var. 176 okul takımımızı, il dışındaki müsabakalara gönderdik. Bu aynı zamanda spor turizmi adı altında değerlendirebileceğimiz bir faaliyet. Her öğrenci, kendi memleketlerine döndükleri zaman Muğla’nın turizm elçisi olarak çalışmaktadır.” Dedi.

 


Başarılı sporcular, yüzde yüz tam burslu üniversiteye gitme hakkına sahipler  

Gençlik ve Spor İl Müdürü Açıkbaş “Gençlik Spor Bakanlığı’nın YÖK’le yapmış olduğu protokol kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın da destek ve himayeleriyle okullarda, kulüplerde başarılı olan tüm sporculara, yüzde yüz tam burslu üniversiteye gitme imkanı sağlıyor. Şu anda salondaki öğrenci kardeşlerimiz, elde ettikleri başarılarla vakıf üniversitelerine, özel üniversitelere tam burslu gitme hakkına sahipler. İnşallah önümüzdeki günlerde elde edeceğimiz derecelerle biz bu sayılarımızı arttırmaya çalışacağız” dedi. Konuşmaların ardından Menteşe Şemsiana Anaokulu basketbol ritim grubundaki minik öğrenciler, gösterileri ve Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi.  Okul Sporları kategorilerinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceye giren sporcu öğrencilere, protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.

 

Tarih: 12-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum