içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Öğr.Gör.Abdullah Yavuz: ’’Meslek Yüksekokulları Türkiye’nin Geleceğidir’’

Yaşadığımız çağ bilgi ve teknoloji çağıdır. Bu çağın gerekliliklerinden olan inovatif düşünebilen nitelikli iş gücüne sahip bireylere ihtiyaç günden güne artmaktadır. Ülkelerin gelişme ve kalkınmasının temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi en önemli konuların başında geliyor.

Öğr.Gör.Abdullah Yavuz: ’’Meslek Yüksekokulları Türkiye’nin Geleceğidir’’
Haberi Sesli Dinle

Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki eğitimin önemi her zamankinden daha fazla arttı. Meslek Yüksekokulları Türkiye’nin geleceğidir diyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Abdullah Yavuz Meslek Yüksekokulunu tercih edecek adaylara avantajlarını şöyle anlattı:

 

’’Meslek Yüksekokulunda eğitim alan gençlerin kısa sürede hayata atılması en büyük avantajlarıdır. 2 yıllık eğitimle, hazırlık da dahil edilirse 3 yıllık eğitimle, daha çabuk hayata atılmak öğrencilerimiz için bir avantaj olarak görülüyor. Ayrıca uygulamaya yönelik eğitimlerle sektörün tercih ettiği niteliğe kavuşmak, iş olanaklarının daha yaygın olması da meslek yüksekokullarının tercih edilmesi için önemli bir neden. Bu noktada verilecek eğitimin niteliğinin önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Üniversitemizin bünyesinde adalet, aşçılık, bilgisayar programcılığı, grafik tasarım, iç mekân tasarımı, sivil hava ulaştırma işletmeciliği, sivil havacılık kabin hizmetleri, spor yönetimi ve uçak teknolojisi programları bulunuyor. Bu programlarda, teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimlere ağırlık veriliyor. Zengin seçmeli dersler dışında atölye ve laboratuvarla eğitim programlarının bir arada olması da öğrenciler için çok önemli. Temel hedefimiz, öğrencilerimize eğitimin yanı sıra deneyim sunmak. Meslek sahibi olduklarında sektöre hızlı uyum sağlamaları ve tabii ki seçilebilir personel haline gelmeleri yönünde eğitimler veriyoruz. Kişisel gelişimlerini destekleyici sertifika programları ile donanımlarını arttırırken, kariyer İngilizcesi programımız ile de uluslararası alanlarda istihdam edilmelerini sağlamak üzere çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemizin akademik kadrosu ulusal ve uluslararası araştırmalara katılarak bilgi birikimlerini öğrencilerimize aktarmaktadırlar. Aynı zamanda özel sektör ile bağlantıda olup organik ve yeni bir eğitim modeli oluşturmaktayız. Hedeflerimiz doğrultusunda Meslek Yüksekokulumuz mesleklerinin gerektirdiği becerilere sahip ve bilimsel bilgiye hâkim yetkin meslektaşlar yetiştirdiğimiz için gururluyuz.’’

 

Tercih edebilirsiniz

 

Yavuz ‘’YKS'den ilgili puan türünden 150 ile 179 arasında alanlar, 2 yıllık MYO'ları tercih edebilecek. Özellikle vakıf meslek yüksekokullarını incelemenizi tavsiye ederim.  Mezun olduğunuzda iş bulma şansınız çok yüksek. Ayrıca dikey geçiş sınavıyla 2+2 okuyarak lisans diploması alabilirsiniz. YKS tercihi yapacak olan adaylara tavsiyem aldığınız YKS puanının değerlendirin’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Tarih: 17-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum