içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Neşe Akbaş: Doğru nefes almayı öğrenirsek dünyayı değiştirebiliriz

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her yıl kutlanan Dünya Değişim Günü, Bodrum’da farklı etkinliklerle kutlandı.

Neşe Akbaş: Doğru nefes almayı öğrenirsek dünyayı değiştirebiliriz
Haberi Sesli Dinle

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) Bodrum Temsilcisi eğitmen Neşe Akbaş tarafından bir hafta boyunca yerli ve yabancı turistlerle denizcilere yönelik değişim nefes tekniği ve bioenerji tekniği konusunda eğitim verildi. Akbaş “Değişim deyince akla sonsuz seçenek geliyor, ama biz burada spesifik bir değişimden bahsediyoruz.  Daha aydınlık bir gelecek için tüm dünyanın topyekün pozitif yönde değişimini kast ediyoruz. Gezegenimiz tehlike sinyalleri veriyor, her geçen gün milletler arası yeni savaşlar patlak veriyor,  bireyler gittikçe daha mutsuz çünkü gelecekle ilgili umutları yıkılıyor. Doğru nefes almayı öğrenirsek dünyayı değiştirebiliriz” diye konuştu.

 

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve 2021 yılı kutlamalarının teması “Dünya Değişimi İçin Herkes İşbaşına” olarak seçilen kutlamaların UNESCO Uluslararası Günler listesine alınması için çalışmaların devam   ettiğini belirten Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) Bodrum Temsilcisi eğitmen Neşe Akbaş “Bu özel gün 2018 yılında Uluslararası Değişim Federasyonu tarafından bireyin, toplumun ve dünyanın bilinçli değişimi için ilan edildi ve her yıl tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor. Bu yılki kutlamalar kapsamında, yurt genelinde ve tüm dünyada 100’ün üzerinde şehirde tüm halka açık ücretsiz etkinlikler gerçekleşti. Etkinliklerde bu yılın teması olan “Dünya Değişimi İçin Herkes İşbaşına” ana teması çerçevesinde önemli bir farkındalık yaratıldı. Bizde Bodrum’un farklı noktalarında bu amaçla etkinlikler düzenledik” dedi.

 

 

TÜM DÜNYANIN POZİTİF DEĞİŞİMİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Akbaş kutlamaların özellikle halka açık meydanlarda, parklarda, plajlarda, iskelelerde ve teknelerde gerçekleştiğini belirterek ”Ayrıca doğada da kutlamalar yapıldı. Kutlamalarda konserler, danslar, değişim nefes çalışmaları ve bireyin pozitif yöndeki değişimi üzerine farkındalık yaratan konuşmalar yer aldı. Değişim deyince akla sonsuz seçenek geliyor, ama biz burada spesifik bir değişimden bahsediyoruz.  Daha aydınlık bir gelecek için tüm dünyanın topyekün pozitif yönde değişimini kast ediyoruz. Gezegenimiz tehlike sinyalleri veriyor, her geçen gün milletler arası yeni savaşlar patlak veriyor,  bireyler gittikçe daha mutsuz çünkü gelecekle ilgili umutları yıkılıyor” ifadelerini kullandı.

 

TEKNOLOJİNİN İLERLEMESİ İNSANLIĞINDA İLERLEDİĞİ ŞEKLİNDE BİR YANILGIYA NEDEN OLUYOR

 

Akbaş açıklamasının devamında ise “Teknoloji ilerliyor ve bu insanlığın da ilerlediği şeklinde bir yanılgıya neden oluyor, ama dikkatlice bakıldığında teknolojik ilerlemenin insanlığı daha aydınlık bir geleceğe taşımadığı görülüyor. Bu yüzden teknolojik ilerleme ile insanlığın ilerlemesini birbirinden ayırmalıyız. Biz burada insanlığın aydınlanmasından bahsediyoruz. İnsan robot değil ki, teknolojik ilerleme insanın üst modellerini ortaya çıkarsın, o yüzden teknolojiyi bir tarafa bırakalım ve insanlıktan bahsedelim.Gezegenin, toplumların ve bireylerin gelişmesi, ilerlemesi ve bütünleşmesi için değişim gerekiyor. Herkes değişmek istiyor, dünyanın pozitif yönde değişmesini ama bunu sağlayamıyor, bunun nedenlerini araştıralım. İnsanlar neden değişim istiyor ama neden değişimi sağlayamıyor?” dedi.

 

 

DOĞRU NEFES ALMAYI ÖĞRENMEİN KAZANDIRACAĞI ŞEYLER GELECEĞİMİZİ ETKİLEYECEK

 

Akbaş Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Denizli, Bursa, Tekirdağ, Gölcük, Çorlu, Samsun, Marmaris ile birlikte Bodrum‘da etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ve etkinliklere Polonyalı ve Ukraynalı turistlerinde katıldığını belirterek “Her sene belirli bir konuda bilinçli değişim, farkındalığı yaratmayı amaçladığımız etkinlikte sadece turistlerle değil 20’ye yakın teknede, iskelelerde denizcilere ve kaptanlara yönelik  doğru nefes alma tekniklerini öğreten aktiviteleri gerçekleştirdik. Doğru nefes almanın kişiye kazandıracakları gerçekten çok önemli. Nefes hem fiziksel hem de duygusal ve zihinsel olarak insanı olumlu, pozitif, sağlıklı yönde değiştiren bir eylemdir. Sağlık iyi olma hali, mutlu, pozitif olma hali olarak tanımlanabilir, nefesle bunu herkes başarabilir. İnsan fiziksel sağlığına ulaştığı kadar düşünsel ve duygusal dünyasında da içsel barışını sağladığı ve mutlu olduğunda bu iyilik halini dış dünyaya yansıtır. Toplum bireylerden oluşuyor, birey içsel iyilik halini dışarı yansıttığında toplum da iyileşecek, böylece çevre de iyileşecek ve dünya iyileşecek.

İşte nefesin değişim üzerinde bu kadar önemli etkisi var. Sadece burada 5-10 dakikada nefesinizi tanıyın, nefes alış verişlerinizi izleyin, nefesinizi doğru ayarlara oturtun ve nefes akışını düzenleyin böylece olumlu değişim önce bünyenizde ortaya çıkacak ve sonra sizden dışarıya taşacak.

Turistlerden ve Bodrum’da yaşayanlardan bu tür etkinliklerin sürekli olarak yapılması yönünde çok olumlu gelişmeler kaydettik” diye konuştu.

 

 

Tarih: 12-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum