içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Nazım Hikmet Bodrum’da belgesel ve şarkılarla anıldı

Dünyaca ünlü yazar ve şair Nazım Hikmet doğumunun 121. Yılında Bodrum’da düzenlenen belgesel gösterimi ve müzik etkinliği ile anıldı.

Nazım Hikmet Bodrum’da belgesel ve şarkılarla anıldı
Haberi Sesli Dinle

Dünyaca ünlü yazar ve şair Nazım Hikmet doğumunun 121. Yılında Bodrum’da düzenlenen belgesel gösterimi ve müzik etkinliği ile anıldı. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı destekleriyle Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgesel yönetmeni Nebil Özgentürk ve sanatseverler katıldı.

Programın ilk bölümünde dünyaca ünlü vatan şairi Nazım Hikmet için Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan, Şahin Sancak'ın oynadığı Nâzım Hikmet Belgesel Gösterimi gerçekleşti. Aras ise sanatla, kültürle, edebiyatla anılan Bodrum’da, belediye olarak değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Lise ve harp okulu dönemimde Nazım hiçbir zaman unutulmuyordu hep anılıyordu. Nazım bize bir vatan haini değil bir vatansever olarak tanıtılmıştır. Kuvayi Milliye destanını okuyorduk, Nazım’ın şiirlerini okuyorduk, biliyorduk ama ben esas Zülfü Livaneli’nin şarkılarıyla türküleriyle ısındım Nazım’a. Zülfü Ağabey sağ olsun bütün bu besteleriyle Nazım’ın o güzel şiirlerini bizlere sevdirdi" dedi.

Sunuculuğunu Banu Tarancı’nın gerçekleştirdiği belgesel gösteriminin ardından Belgesel Yapımcısı Nebil Özgentürk’ün Nâzım üzerine gerçekleştirdiği sohbet ile devam etti.. 

Anma programı sanatçı Ali-Aysun Kocatepe çiftinin Nâzım ve Sabahattin Ali şarkılarını seslendirmesiyle devam etti.

 

Tarih: 17-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum