içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Müzisyen Pınar Seli'nin konser geliri özel öğrencilere MUTFAK oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türkçe pop müzik sanatçısı Pınar Seli konser gelirlerinin geliri ile lisedeki Özel Eğitim öğrencilerinin sınıflarına mutfak yaptırdı. Mutfakta Tuzumuz Olsun projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Seli “Bölüm öğrencileri hazırladığımız mutfakta aşçı, garson ve servis elemanı olarak ilçenin iş istihdamında yerlerini alıyorlar” diye konuştu.

Müzisyen Pınar Seli'nin konser geliri özel öğrencilere MUTFAK oldu
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve verdiği konserlerden elde ettiği gelirlerle eğitim ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan müzisyen Pınar Seli bu kez Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 15 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Eğitim Sınıfı için “Mutfakta Tuzumuz Olsun” projesi kapsamında sınıfa mutfak yaptırdı.

Pınar Seli, İyilikle Korosu ile birlikte verdiği konserler ve iş insanlarının desteği ile hazırlanan Özel mutfak’ta özel eğitim bireylerinin aşçı, servis elemanı ve garson olarak mezun olarak iş bulmaya başladıklarını belirterek “Özel bireylerimizi turizmciler ile buluşturarak ilçede turizm sektöründe ve belediye kafelerde istihdam etmeye başladık, özel bireyler hem hayata tutunuyorlar hemde ailelerine ve kendi bütçelerine önemli katkıda bulunuyorlar. Bu mutfaktan çıkan öğrenciler turizm sektöründe istihdam ediliyor” dedi.

 

 

HEM STAJ HEM İŞ OLANAĞI SAĞLANIYOR

Seli açıklamasının devamında ise “Aşçılık bölümü okuyan özel öğrencilerimize okullarında mutfak atölyesi yapmak için yola çıkmıştık. Amaç sadece mutfak yaptırmak değil bu gençlerimize staj imkanı sağlamak. Mezun olduklarında iş ortamı yaratmak, dolayısıyla farkındalık sağlamak. Bodrumlu iş insanlarının desteği ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmekten mutluyuz” dedi. Özel Eğitim Öğretmeni Girne Aydın Duruş ile özel öğrencilerinde katıldığı etkinlik ile sınıfın ve mutfağın açılışı gerçekleştirildi.

 

4 YIL EĞİTİM GÖRDÜM İŞİM HAZIRDI

Özel eğitim öğrencisi 21 yaşındaki Demirhan Ektir “4 yıl mutfak eğitimi aldıktan sonra Bodrum Belediyesi Kafesi’nde servis elemanı olarak göreve başladım. Şu anda çok mutluyum, arkadaşlarımda bu sınıfta turizm sektöründe eğitim alacaklar” diye konuştu.

 

 

Tarih: 23-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum