içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Muğla Sol Parti : Özel okullar kapatılsın

Muğla Sol Parti İl Örgütü bugün yazılı basın açıklaması yaparak okulların büyük sorunlarla açılacağı belirtilerek özel okullarında kapatılması gerektiği belirtildi.

Muğla Sol Parti : Özel okullar kapatılsın
Haberi Sesli Dinle

İl Başkanı Zekeriya Kargın yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Okullar bin bir sorunla açılıyor. Bütçeden eğitime ayrılan kaynaklar son derece sınırlı. Devlet bütçesi özel okullara aktarılıyor. Kamu okullarının ihtiyaçları ise ailelerin sırtına yükleniyor. Ülkenin kaynakları bir avuç haramiye, yolsuzluk ağları kurmuş eş, dost, akraba ağlarına aktarılıyor. Onların çocukları lüks ve şatafat içinde yaşarken bizim çocuklarımız nitelikli bir eğitim imkanına dahi sahip olamıyor. Bu adaletsizliğe, eşitsizliğe YETER! Bağış vermeyi reddediyoruz! Okullara bütçe istiyoruz! Bir avuç haraminin affedilen vergi borçları tahsil edilse bile okulların ihtiyaçlarını, çocuklarımızın barınma ve beslenme sorunlarını çözülecektir!

 

 

Ne yazık ki kentimize de üniversite okumak için gelen öğrenciler ve aileleri açısından durum farklı değildir. Ülkede yaşanan yaşam pahalılığının en önemli boyutlarından birisi olan barınma maliyetlerindeki artış, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’ni kazanan öğrencileri ve ailelerini etkilemektedir. Öğrencilerin, öncelikli olarak barınma giderlerini karşılayamamaları nedeni ile, önemli bir bölümünün kayıt dondurma, kayıt yaptırdığı halde derslere devam edememe ya da memleketlerine geri dönme gibi yönelimlere başvurduğu görülmektedir. Kamusal olarak bu kadar öğrencinin barınabileceği imkân bulunmamaktadır. Öte yandan, bizler siyasal iktidarın tercihlerinin yanı sıra, Muğla kenti yerel yönetimleri açısından da adımlar atılması gerektiğini düşünmekteyiz.  Yerel yönetimlerimiz kendi imkanları ölçüsünde, yurt yapımı, belirli binaların bu amaçlı kullanıma açılması vb. adımlar atmalıdır. İlimize öğrenim amaçlı gelen öğrencilerimize bu anlamda sahip çıkılmalıdır. Parasız eğitim Haktır! Hakkımızı Alacağız!

 

ÖZEL OKULLAR KAPATILSIN

Eğitim parasız ve herkes için eşit olmalıdır, özel okullar kamulaştırılmalıdır. Barınma haktı, devlet eliyle ücretsiz karşılanmalıdır. Başta tarikat yurtları olmak üzere özel yurtlar kamulaştırılmalıdır. Okullarda su ve yemek ihtiyacı ücretsiz karşılanmalıdır. Yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan ailelerin çocuklarına karşılıksız, geri ödemesiz burs verilmelidir.

Milli Eğitim Bakanı’nın özel okul sahibi olduğu bir şirket devleti oluştu. Devletin imkanları özel okullara aktarıldı. Kan emici patronlar çocuklarımızın geleceğini satılığa çıkardı. Eğitim bir haktır. Herkes eğitim olanaklarından eşit şekilde yararlanmalıdır. Özel okullar kapatılmalıdır. Devletin kaynaklarıyla beslenen ve büyütülen tüm bu okullar halk çocuklarına açılmalıdır. Parasız eğitim Haktır! Hakkımızı Alacağız! HAKKIMIZ OLANI ALACAĞIZ. Eğitim parasız ve herkes için eşit olmalıdır, özel okullar kapatılmalıdır. Barınma haktı, devlet eliyle ücretsiz karşılanmalıdır. Başta tarikat yurtları olmak üzere özel yurtlar kamulaştırılmalıdır. Okullarda su ve yemek ihtiyacı ücretsiz karşılanmalıdır. Yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan ailelerin çocuklarına karşılıksız, geri ödemesiz burs verilmelidir.

 

OKULDA TARİKAT İSTEMİYORUZ

Okulda tarikat olmaz. Ama, AKP iktidarı okullarımızı karanlık tarikatlarla doldurdu. Gerici vakıflar MEB ile imzalanan protokollerle okulun içine girdi. Okulda tarikat istemiyoruz, MEB ile imzalanan tüm protokoller iptal edilmelidir. 12 Eylül askeri darbesinin bir ürünü olan zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Seçmeli ders adı altında dini içerikli derslerin zorunlu tutulmasına son verilmelidir. Çocuklarımız üzerinde her gün biraz daha artan bu gerici baskıya YETER! Laik için birleşelim! 

Tarih: 05-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum