içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Muğla’nın cennet koylarında 14 bin teknenin atığı toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada denizlerin daha temiz kalması ve mavinin korunması için haftanın 7 günü 7 atık alım teknesiyle denizlerde hizmet verdiği belir ve bugün kadar Muğla koylarında gezen 16 bin teknenin atığının toplandığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün “Bu cennet koylar bize yüzyıllardan buyana miras kaldı. Temiz tutmak hepimizin görevi” dedi.

Muğla’nın cennet koylarında 14 bin teknenin atığı toplandı
Haberi Sesli Dinle

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilklerden biri olan ve çevre ödülleri ile taçlandırılan Denizden Atık Toplama projesi aralıksız hizmet veriyor. Mavi yolculuğun uğrak noktası ve eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken Muğla’nın koylarında denizlerdeki teknelerden atık toplama işlemleri devam ediyor.

 

DENİZLERİN KORUNMASI İÇİN HERŞEY YAPILIYOR

Avrupa ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla’nın denizleri Büyükşehir Belediyesi tarafından denizlerin korunması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, haftanın 7 günü 7 atık alım teknesi ve 2 atık alım merkezi ile deniz araçlarından atık topluyor, toplanan atıkları bertaraf ediyor.

 

 

14 BİN TEKNEDEN ATIK TOPLANDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Göcek, Gökova Körfezi ve Dalaman koylarında bugüne kadar 14 bin 82 adet tekneye hizmet verirken, 14 bin 82 tekneden 10 bin 985 litre atık yağ, 40 bin 888 litre sintine, 10 milyon 501 bin 250 litre pis su ve 12 milyon 456 bin 555 kilogram katı atık topladığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün “Bu cennet koylar bize yüzyıllardan buyana miras kaldı. Temiz tutmak hepimizin görevi. Bu nedenle bu mirası gelecek nesillere aldığımız gibi doğal ve temiz bırakmak zorundayız. Bu nedenle cennet koyların temiz ve sürdürülebilir turizm açısından temiz kalması için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

 

Tarih: 02-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum