içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Muğla bisiklet turizminde dünya lideri olacak

Muğla ve 4 ilçede bu yıl ilk kez düzenlenen Bike Camp Bisiklet Turu Bodrum’un dünyaca ünlü antik Pedasa Kenti’nde tamamlandı. 100’ün üzerinde bisikletçi 5 gün boyunca tarih, kültür, doğa ve spor ile buluşmanın keyfini yaşadı.

Muğla bisiklet turizminde dünya lideri olacak
Haberi Sesli Dinle

Muğla ili ve ilçelerinde spor turizmi potansiyelinin belirlenerek spor turizminin de öne çıkarılması ve marka değer oluşturma çalışmaları  kapsamında düzenlenen ve 5 gün süren "Bike&Camp Bisiklet Turu" Bodrum’un Konacık Mahallesi Pedasa Antik Kenti’nde tamamlandı.

 

YAYLADAN SAHİLE TEMASI İLE DÜZENLENDİ

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın (YİKOB) ve Cylce Turkey’in destekleriyle, 15-19 Haziran tarihlerinde "Yayladan sahile" sloganı ile Kavaklıdere'den başlayan tur Yatağan, Milas ve Bodrum rotasında gerçekleştirildi. Muğla'nın tanıtımına, bisiklet turizminin gelişmesine ve turizm sezonunun uzatılmasına katkı sağlaması amaçlanan tura 100'den fazla bisiklet tutkunu katıldı. Tarihi ören yerleri ve antik kentlerin de gezildiği tur, rotasıyla  doğa, tarih, kültürel birikim ve spor buluşturmuş oldu.

 

 

BİSİKLETLERLE İLÇE İLÇE GEZDİLER

Turun başladığında ilk gün geceyi çadırlarda Kavaklıdere Yerküpe'de geçiren bisikletliler,  ikinci geceyi Yatağan Stratonikeia'da üçüncü geceyi Milas Uyku Vadisi Gökçeler Kanyonu'nda, dördüncü geceyi ise Bodrum Yalı Mahalllesi sahilinde  geçirdi. Bodrum'a ulaştıklarında denize girip yüzme imkanı bulan katılımcılar, son gün ise Antik Leleg kentlerini birbirine bağlayan yolun geçtiği Pedasa Antik Kenti'ni ziyaret edip yürüyüş yaptı. Doğayla içe bir  parkurdaki yürüyüş yapan katılımcılar,  tarihi kalıntıların bulunduğu alanları gezdi. Spor turizmi kapsamında sürdürülebilir bir etkinlik olacağı belirtilen "Bike&Camp Bisiklet Turu" ile Avrupa'dan bisiklet tutkunlarının da rotasında Muğla'nın olması hedefleniyor. 

 

İLK OLMASINA RAĞMEN İLGİ BÜYÜK OLDU

Organizasyon sorumlusu Ali Sonay "Bu etkinlik aslında bir ilkti ve iyi bir deneyim oldu. Çok kısa zamanda organize edilmesine rağmen oldukça başarılı ve keyifli geçtiğine inanıyorum. Ufak tefek konular atlanmış olabilir. Daha sonra kulüp ve dernek başkanlarıyla  bir değerlendirme yapacağız. Bu etkinliği nasıl zenginleştirip daha da güzelleştirebiliriz diye fikir alış veriş verişinde bulunacağız" dedi. Seneye  "2. Bike&Camp Bisiklet Turu"nu gerçekleştirmek ve bisiklet kültürünü öncelikle Muğla'nın her yerine taşımak istediklerini ifade eden Sonay, "Muğla'mız çok farklı güzellikleri ve imkanları barındırıyor. Onun için rotamız gelecek turda farklı olabilir. İlimizin her yerine ulaşmak istiyoruz. Bisiklet kültürünün yaygınlaşması ve güzel etkinlikler için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Bunun gelişerek daha geniş kitlelerin bölgemizi ziyaret etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

 

 

TARİH DOĞA KÜLTÜR VE SPORUN BULUŞMASINI SAĞLADIK

Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert ise “Kavaklıdere’de bakırcıların el emeği göz nuru çalışmalarının oluşturduğu kültürel değeri, tarihi ören yerlerimizle, Uyku Vadisi Leeleg yolu gibi muhteşem doğal güzelliklerle bisiklet vasıtası ile buluşturmak büyük ve önemli bir proje bu sene sınırlı tuttuğumuz katılımcı sayısı ile aslında Turun bir denemesini gerçekleştirdik. Gelecek sene tüm dünyadan bisiklet tutkunlarının katılacağı ilimizin tanıtımına büyük katkıda bulunacak. Bisiklet kullanımını ne  kadar çok yaygınlaştırırsak  bu spor dalında uluslar arası başarılarda da adımızı duyurabiliriz. Tabi bisiklet sadece bir spor aracı değil, sağlıklı yaşama, sağlıklı nesiller yetiştirmeye ve  temiz çevreye katkı sağlayan bir ulaşım aracı. O nedenle bisiklet kültürünün yaygınlaşması için gayret gösteriyoruz." dedi.

 

 

Tarih: 21-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum