içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Mitsotakis’ten Bodrum karşısında bayraklı tahrik: Keçi Adası’ndan mesaj verdi “Pserimos, Ege’nin mavisi ile bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer”

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis bugün Muğla’ nın Bodrum ilçesine komşu adaları ziyaret etti. Lozan anlaşmasına göre silahlandırılması ve yerleşimin yasak olması gereken Keçi (Pserimos) Adası’nı ziyaret eden Mitsotakis, adada silahlarla çevrili karaya çizilen dev Yunan bayrağı fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınlayarak “Pserimos. Ege'nin mavisinin bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer!" mesajını paylaştı

Mitsotakis’ten Bodrum karşısında bayraklı tahrik: Keçi Adası’ndan mesaj verdi “Pserimos, Ege’nin mavisi ile bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer”
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis bu sabah saatlerinde Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’nı ziyarete geldi. Mitsotakis’e Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, İçişleri Bakan Yardımcısı Stelios Petsas, Güney Ege Bölge Valisi George Hatzimarkos, İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ve Yeni Demokrasi Partisi On İki Ada Milletvekilleri Manos Konsopis ve Vassilis Yanpos Polis ve Vassilis Yansis eşlik etti.

 

ADAYA YENİ HASTANE SÖZÜ VERDİ

Mitsotakis İstanköy Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bölgedeki turizm faaliyetleri ile ilgili turizmcilerle fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca Hikopkaretis’in doğduğu topraklar olarak belirttiği İstanköy Adası’na yeni bir hastane kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti. Mitsotakis öğleden sonra ise ilk kez 2017 yılında yeni Demokrasi Partisi Başkanı olarak geldiği ve Lozan Anlaşması’na göre silahlandırılması yerleşimin yasak olduğu Keçi (Pserimos) Adası’ndaki yerleşim yerini ve adadaki askeri birliği ziyaret etti.  Mitsotakis yaptığı açıklamada “Kara ve deniz sınırlarımızı koruyoruz, mülteci sorununu önemli ölçüde çözdük” diye konuştu.

 

 

ADADA SİLAHLARLA ÇEVRİLİ DEV BAYRAĞI PAYLAŞTI

Adada yayın yapan www.kostoday.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde iki ay önce adaya bir askeri doktoru görevlendiren Mitsotakis’in bu kezde ada ziyaretinin hemen ardından kendisine ait sosyal medya hesabından Keçi Adası’nın Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ne bakan tarafına çizilen ve etrafında topların yerleştirildiği yaklaşık 60 metrekarelik dev Yunan bayrağını paylaşması dikkat çekti. Ve "Pserimos. Ege'nin mavisinin bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer!" şeklinde yazdığı görüldü.

 

Tarih: 02-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum