içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milyonluk develer Bodrum arenasında güreşecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarın düzenlenecek deve güreşleri için bugün kortej yürüyüşü yapıldı. Toplam değeri 5 milyon TL. olan 4 şampiyon devesi ile gelen Denizlili deveci Ali Yapık ilçede günün konusu oldu.

Milyonluk develer Bodrum arenasında güreşecek
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı kızılağaç Mahallesi Arenası’nda yarın düzenlenecek olan Bodrum deve Güreşleri Festivali’ne katılacak güreşçi develer bugün ilçeye gelmeye başladı.

 

DEVELER KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Sabah erken saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkeris ve Antalya ile Muğla’nın ilçelerinden gelen yaklaşık 110 deve Cevat Şakir Caddesi’nden Belediye Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Davul ve zurnalar eşliğinde yürüyüş yapan deve sahipleri ve güreşçi develeri ilçede bulunan az sayıdaki turistlerde ilgi ile izledi.

 

 

5 MİLYONLUK 4 ŞAMPİYON DEVESİ İLE BODRUM’A GELDİ

Denizli’nin Sarayköy ilçesinden ege ‘deki deve güreşlerinde son 5 yılda üst üste şampiyonluklar kazanan Talha Bey, Göktuğ Paşa, Mehmet Efendi ve Sıla isimli toplam değerleri 5 milyon TL. yi bulan güreşçilerle gelen 48 yaşındaki Ali Yapık ilçede günün konusu oldu. Yapık güreşçi deve yetiştirmenin kendisine atalarından miras kaldığını belirterek “Biz develerle büyüdük, ömrümüz onlarla geçti, şu anda şampiyon olan develerimin fiyatları yaşlarına göre 800 bin ile 1 milyon 200 bin TL. arasında değişiyor, ama şu anda hiçbirini satmam çünkü daha kazanacağımız çok şampiyonluklar var” diye konuştu.

 

 

 

Tarih: 07-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum